Nahrávam Udalosti

« Všetky Udalosti

  • Táto udalosť už prebehla.

Svetový deň sprievodcov, Skalica

24. februára o 15:00 - 17:00

Svetový deň sprievodcov, Skalica

Skalica oslavuje Svetový deň sprievodcov: Objavte skryté poklady mesta

Turistická informačná kancelária (TIK) mesta Skalica s radosťou oznamuje, že v rámci XXI. ročníka Svetového dňa sprievodcov cestovného ruchu, pripravila špeciálnu prehliadku pamiatok, ktorá umožní návštevníkom objaviť historické a kultúrne skvosty tohto malebného mesta. Táto akcia predstavuje vynikajúcu príležitosť pre všetkých, ktorí majú záujem o architektúru, históriu a tradície Skalice.

Program prehliadky

Začiatok prehliadky je naplánovaný 24. februára na 15:00 hod. pri Turistickej informačnej kancelárii, kde sa účastníci stretnú so svojím sprievodcom. Cesta vedie popri štyroch kľúčových pamiatkach: veži farského kostola, kde sa naskytá pohľad na celé mesto, Jezuitskom kostole s jeho duchovnou atmosférou, Expozícii kníhtlače, ktorá odhalí tajomstvá starodávneho umenia tlače, až po Rotundu sv. Juraja, ktorá je architektonickou perlou Skalice.

Vstupné a ďalšie Informácie

Najlepšie na tejto prehliadke? Je úplne zdarma! Všetci záujemcovia sa môžu zúčastniť bez akýchkoľvek poplatkov a vychutnať si tak deň plný kultúrneho obohatenia.

Medzinárodný deň turistických sprievodcov

Pripomeňme si, že 21. februára každoročne oslavujeme Medzinárodný deň turistických sprievodcov. Tento deň zaviedla v roku 1987 Svetová federácia asociácií turistických sprievodcov (WFTGA) s cieľom osvetliť dôležitú úlohu sprievodcov v cestovnom ruchu. Na Slovensku sa do osláv zapájajú mnohé mestá, ktoré ponúkajú bezplatné prehliadky a prezentujú svoje kultúrne bohatstvo. Skalica je hrdá, že je súčasťou tejto iniciatívy a teší sa na návštevníkov z domova aj zo zahraničia.

Nezabudnite si zapísať do kalendára túto jedinečnú udalosť a pridajte sa k nám na spoznávanie histórie a krás Skalice. Tešíme sa na vašu návštevu!

Svetový deň sprievodcov, Skalica
Svetový deň sprievodcov, Skalica

Podrobnosti

Dátum:
24. februára
Čas:
15:00 - 17:00
Udalosť Kategória:
Udalosť Značky:
, , ,

Organizátor

Turistická informačná kancelária Mesta Skalica
Phone
'+421 915 723 216
Email
tik@mesto.skalica.sk
Zobraziť web - Organizátor

Miesto udalosti

TIK Skalica
Námestie slobody 96/11
Skalica, Slovenská republika 909 01
+ Google Map
Phone
'+421 915 723 216
Zobraziť web - Miesto udalosti

Najbližšie podujatia

Upcoming Events

TE

Vitajte späť!

Prihláste sa do svojho účtu

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Add New Playlist