Categories: Skalica

Adolf Straka si otvoril strelecký účet v Skalici, dúfa v dlhšiu sériu víťazných zápasov

Po prehre v Prešove čakal na Skaličanov líder tabuľky z Michaloviec. Hokejisti zo Záhoria s na duel pripravili zodpovedne a po záverečnej siréne svietilo na tabuli jednoznačné skóre 5:1.

Skaličanom vyšiel ideálne vstup do stretnutia, keď sa už v 3. minúte presadil netradičný strelec. Svoj strelecký účet na Záhorí si otvoril 21-ročný český obranca Adolf Straka. Hráč, ktorý uplynulú sezónu strávil v Jindřichovom Hradci zaskočil brankára hostí a nasmeroval skalickú loď k trom bodom. „Roman Jurák mi nahral do ideálnej príležitosti a som rád, že mi to tam padlo,“ netajil spokojnosť a zároveň s úsmevom priznal, že tento gól potešil kabínu aj tým, že ho bude niečo stáť: „Je to tak, spoluhráči mi už naznačili, že prvý gól nebude zadarmo.

Dôležitý preslov trénera Rúžičku

Skaličania na zápas nenastupovali v jednoduchej pozícii. V stredu prehrali na ľade Prešova 0:4, keď predovšetkým prvá tretina nebola vôbec dobrá. Ako sa podarilo mužstvo naladiť na výborný výkon o dva dni neskôr prezradil autor prvého gólu: „Už ráno po tréningu sme mali preslov v kabíne od trénera Rúžičku. Ten síce nebol najkratší, ale psychicky nám pomohol a namotivoval. Do zápasu sme išli so stopercentnou koncentráciou a vďaka kolektívnemu výkonu sme sa dopracovali k naoko jednoduchému víťazstvu.

„Vždy po prehre to je náročné a som rád, že mužstvo ukázalo svoju silu a dokázalo naplno zabrať,“ povedal po úspešnom zápase tréner Michal Rúžička a k samotnému stretnutiu poznamenal: „Ak sme sa chceli udržať v kontakte s vedúcou dvojicou, iné ako naplno bodovať nám s Michalovcami nezostávalo. Uvedomovali sme si to a som rád, že sme k tomuto stretnutiu pristúpili takýmto zodpovedným výkonom. Dali sme do toho všetko. V úvodnej tretine nám to tam popadalo a získali sme dôležité tri body.

Straka vníma skalické prostredie v pozitívnom duchu

Pre mladého obrancu, ktorý väčšinu času strávil v mládežníckych výberoch Slavie Praha, je táto sezóna prvou na Slovensku. Ako vníma 1. hokejovú ligu v porovnaní s jeho doterajšími hokejovými pôsobiskami? „Mužstvá z horných priečok tabuľky sú veľmi kvalitné. V podstate som sem prišiel po juniorke v Slavii Praha a zápasoch v tretej najvyššej českej súťaži. Príde mi to na Slovensku viac hokejovejšie a rýchlejšie, ak beriem do úvahy zápasy s Prešovom či Michalovcami. Mám zatiaľ zväčša pozitívne dojmy.“ Spokojný je aj so samotným zázemím v Skalici: „V Skalici je všetko po hokejovej stránke na úrovni. Stretol sa tu dobrý tím a aj tréneri mi vychádzajú v ústrety,“ netajil spokojnosť so súčasným pôsobením Straka.

Už v nedeľu čaká na HK Skalica Považská Bystrica

Po úspešnom výsledku s Michalovcami nie je na dlhé oslavy čas. Už v nedeľu čaká na hráčov cesta do Považskej Bystrice, kde Záhoráci nastúpia proti Považskej Bystrici. Tá z posledných štyroch duelov trikrát bodovala a namiesto v play-off stráca iba štyri body. Naposledy v Topoľčanoch prehrala až po predĺžení. Uvedomuje si to aj tréner Rúžička: „Iba relatívne ľahký súper. Považská sa postupne zdvíha a nebude to nič jednoduché. Doma budú určite nebezpečná a bude chcieť body. Máme v nohách dva ťažké zápasy, takže to nebude jednoduché stretnutie. Treba k nemu pristúpiť rovnako zodpovedne ako proti Michalovciam a vyhrať.

Straka najbližšieho súpera špeciálne nevníma: „Ja osobne neriešim, proti komu nastupujeme. Vždy idem do každého stretnutia naplno motivovaný. Dúfam, že aj v Považskej podáme koncentrovaný výkon ako proti Michalovciam a naplno zaberieme,“ a dodáva, že mužstvo by rado nastúpilo dlhšiu úspešnú sériu: „Dúfam, že budeme teraz vyhrávať pravidelne a nielen obzápas. Som presvedčený, že zaberieme v dlhšej sérii stretnutí a opäť sa dostaneme na úplný vrchol. Verím, že na to máme.

FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU HK SKALICA – DUKLA MICHALOVCE

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

47 minút ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

2 hodiny ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

2 hodiny ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

3 hodiny ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

4 hodiny ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

6 hodín ago