Categories: Senica

Aká je aktuálna situácia v akadémii FK Senica ?

FK Senica pokračuje v uhrádzaní dlhov, ktoré v klube zanechal predchádzajúci majiteľ z Venezuely. Napriek rastúcemu tlaku zo strany médií začalo nové vedenie klubu postupne znižovať jednotlivé dlžoby.

“Napriek množstvu negatívnych informácií, ktoré sa v posledných dňoch objavujú v médiách o našom klube sa nové vedenie klubu, snaží náročnú situáciu vyriešiť. Vidíme však, že vo vnútri klubu sa všetko uberá správnym smerom. Myslím si, že to môžem povedať za všetkých trénerov akadémie – nesmierne si vážime fakt, že v tejto náročnej dobe prišiel do klubu majiteľ, ktorý je ochotný investovať do senického futbalu a mládeže nemalé finančné prostriedky,” povedal na úvod športový riaditeľ mládeže FK Senica Milan Suchý.

Všetkým mládežníckym trénerom v klube bola k dnešnému dňu uhradená trojmesačná dlžná výplata: “Všetko je na správnej ceste, tréneri mládeže obdržali k dnešnému dňu tri dlžné výplaty. V ďalšom termíne im klub uhradí ďalšie dlžné výplaty. Nový majiteľ klubu má eminentný záujem o fungovanie akadémie, zároveň sa aktívne zúčastňuje tréningového procesu.”

Ako vnímali náročnú situáciu bez peňazí samotní tréneri mládeže? “Obdobie bez výplat bolo náročné pre všetkých, tréneri ale ostali ku klubu lojálni. Tréningový proces prebiehal bez prerušenia, za čo by som sa im chcel v mene klubu poďakovať. Aj vďaka ich pozitívnemu prístupu sa podarilo náročné obdobie v klube prekonať. Príchod nového majiteľa je obrovskou motiváciou pre trénerov v akadémii, z čoho máme samozrejme veľkú radosť,” vysvetľuje 43-ročný športový riaditeľ mládeže.

Do tréningového procesu sa postupne vracajú všetky mládežnícke mužstvá v akadémii. “Naša akadémia už rozbehla tréningový proces v kategóriách od U11 do U19, od nového týždňa nabiehajú do tréningového procesu vekové kategórie U8, U9 a U10. Všetko prebieha za dodržiavania prísnych hygienických opatrení, všetci čakáme, kým sa opatrenia uvoľnia, aby sme chlapcom mohli dopriať to, čo ich baví najviac – herný tréning. Tréneri a rovnako tak aj samotní hráči sa tešia na to, kedy začnú trénovať spoločne, nakoľko momentálne trénujú v 5-členných skupinách,” dodal na záver Milan Suchý.

 

 

Tlačová správa

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

6 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

7 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

17 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

18 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

19 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

19 hodín ago