Categories: Myjavsko

Ako dopadol Športovec Myjavy za rok 2017?

 

2. marca 2018 sa v Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave uskutočnil jubilejný 10. ročník slávnostného vyhlásenia výsledkov verejnej ankety Športovec Myjavy, tento raz za rok 2017

Vyhlásenie takzvanej TOP-ky, dvanástich športovcov, ktorí si odniesli z kultúrneho domu titul Športovec Myjavy 2017.

Ceny nominovaným športovcom odovzdával aj historicky najúspešnejší strelec slovenskej reprezentácie a stále aktívny hráč Robert Vittek .

Slávnostný a zároveň športový charakter večera vhodne dopĺňali svojimi vystúpeniami Folklórny súbor Kopaničiar, myjavská hudobná skupina NighTeen SevenTies, skákacie topánky APO z Českej republiky a deti z Materskej školy Bradáčova v Myjave.

Program Športovec Myjavy 2017 mal, ako zvyčajne, aj svoj dobročinný rozmer. V tomto roku bol výťažok z dobrovoľného vstupného odovzdaný priamo na javisku práve Materskej škole Bradáčova v Myjave na nákup cvičebných a športových pomôcok.

Kolektív roka

mužský tím volejbalistov TJ Spartak Myjava

Kolektív roka – víťaz verejného hlasovania

tím žien Spartaka Myjava

Tréner roka

Iveta Neveďalová – hrajúca trénerka žien Spartaka Myjava a zároveň trénerka junioriek

Tréner roka – víťaz verejného hlasovania

Roman Kaločay – tréner myjavského bikrosového oddielu 

Objav roka

Emma Garajová, plávanie Spartak Myjava

Družstvo volejbalistiek TJ Spartak Myjava – mladšie žiačky

Monika Lukáčová, basketbal Spartak Myjava – juniorky

Lucas Kosík, futbal Spartak Myjava – U7

Objav roka – víťaz verejného hlasovania

Emma Garajová, plávanie Spartak Myjava

Sieň slávy myjavského športu

Mgr. Janka Gáliková, basketbal

Ján Šula, vzpieranie

Ing. Aurel Serdahely – in memoriam, turistika

Cena primátora

tanečná skupina Las Babbass z Myjavy za zisk titulu Majstra sveta v Maďarsku

Športovec Myjavy za rok 2017 – TOP-ka

Peter Čeleš, člen Armwrestling klubu Myjava. Získal na medzinárodnej súťaži Senecká ruka zlato na obe ruky v kategórii juniori do 18 rokov a do 80 kg. Jeho najväčším úspechom je titul Majstra Európy v kategórii juniorov do 18 rokov a do 75 kg a 3. miesto na Majstrovstvách Európy na ľavú ruku v rovnakej kategórii.

Zuzana Durcová, členka Slovenskej atletickej reprezentácie. Získala 22. miesto na Majstrovstvách Európy do 23 rokov v Poľskom Bydgoszczi. Zuzka má dva tituly Majsterky Slovenska na 5 km na dráhe a na 10 km na ceste. Ďalšie dva tituly získala ako vicemajsterka Slovenska na 10 km na dráhe a v behu do vrchu.

Zuzana Kovalíková, s basketbalom začala na Myjave. Takmer tri roky pôsobila v extraligových Strakoniciach a následne dva roky v Olomouci. S Piešťanskými Čajkami získala tretie, dvakrát druhé miesto v slovenskej extralige a tretie miesto v stredoeurópskej lige CEWL. Momentálne pôsobí vo Francúzsku, v druhej národnej lige, kde hrá za družstvo CSL Dijon.

Barbora Horniaková sa venuje biatlonu a preteká za mladšie dorastenky. V uplynulom roku získala dvakrát 1. miesto v Slovenskom pohári v bežeckom lyžovaní, dvakrát 1. miesto v Slovenskom pohári v biatlone, dvakrát 2. a raz 3. miesto na Majstrovstvách Slovenska v biatlone. Patrí jej aj 2. miesto na Majstrovstvách Slovenska v bežeckom lyžovaní.

Roland Petráš je majstrom Slovenska pre rok 2017 v kategórii kumite do 30 kg. Takisto mu patrí zlato z medzinárodého turnaja v karate Grand Prix Slovakia a bronz z medzinárodného turnaja Memoriál Michala Bozogáňa. Celkovo získal za rok 2017 jedenásť medailí.

Jakub Štetina je členom reprezentačného výberu Slovenska v kategórii kadeti. Medzi jeho najcennejšie umiestnenia patrí zlato z medzinárodného turnaja v karate v Chorvátskej Rijeke, bronz z medzinárodného turnaja v karate chorvátskom Zagrebe, bronz z medzinárodného turnaja Grand Prix Ostrava a bronz na Majstrovstvách Slovenska v karate kadetov v kategórii kumite do 57 kg. Celkovo mu za rok 2017 patrí 10 medailí.

Vladimír Podmajerský sa stal tento rok Majstrom Slovenska v pretekoch automobilov do vrchu v triede A-2000 na vozidle Peugeot 206 RC. Počas ôsmych závodných víkendov sa postavil sedemkrát na najvyšší stupienok, päťkrát na druhé miesto a jeden krát obsadil 3. miesto.

Lukáš Hazucha je od roku 2012 je členom Plaveckého oddielu TJ Spartak Myjava. V roku 2017sa stal trojnásobným Majstrom Slovenska v znakových disciplínach v kategórii najmladších žiakov a bol bronzový v pretekoch FPD Slovenského pohára žiakov kategórie najmladších žiakov. Lukáš navyše získava aj titul Športovca roka 2017 vo verejnom hlasovaní, keď v silnej konkurencii obstál najlepšie a na svoje konto si prostredníctvom webovej ankety a hlasovacích lístkov v týždenníku Kopaničiar Expres pripísal spolu 393 hlasov.

Samuel Koník sa plávaniu venuje sedem rokov. Medzi jeho najväčšie úspechy v roku 2017 patrí titul dvojnásobného vicemajstra SR v kategórii najmladších žiakov. V ďalších pretekoch si vyplával trikrát prvé a trikrát druhé miesto.

Jakub Ihnát je volejbalista, ktorý sa zaslúžil o 5. miesto Myjavy v extralige mužov, vybojoval možnosť hrať Európsky pohár a stredoeurópsku ligu MEVZA. Je hráčom s najlepším podaním vo volejbalovej extralige mužov.

Dávid Copko je dynamický typ futbalistu, dobre technicky vybavený a s ochotou na sebe pracovať. Toto sú tri základné predpoklady na to, aby k doterajším deviatim ligovým zápasom v najvyššej slovenskej súťaži pridal v budúcnosti i ďalšie.

Michal Tomič je odchovanec Spartaka Myjava, ktorý reprezentuje klub U.C. Sampdoria Janov v kategórii U20 Primavera. So svojím tímom postúpil na záverečný turnaj o majstra Talianska. Je mládežníckym slovenským reprezentantom v kategórii U19 a v závere roka 2017 ho tréner U21 Pavel Hapal nominoval na prípravný kemp do Grécka.

zdroj: Myjava.sk/ Marek Hrin

Redakcia

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

21 hodín ago