Categories: Skalica

Andrej Fišan v bránke MFK Skalica verí v ďalšie víťazstvo

Andrej Fišan v bránke MFK Skalica verí v ďalšie víťazstvo.

Andrej Fišan v bráne Skalice vychytal druhú nulu a chce v tomto trende pokračovať.

Potvrdil to aj samotný gólman. „Zápas sme začali dobre. Súper sa snažil prehusťovať priestor. Nám sa podarilo streliť rýchly prvý gól, čo nám určite pomohlo. Súper sa v podstate nedostával do šancí. Zápas sme napokon zvládli v pohode. Teraz sa už sústredíme na Zvolen, čo je ďalší dôležitý duel,“ pozeral už smerom dopredu Fišan.

Spišska, napriek dvojgólovému manku nejavila záujem hrať smerom dopredu ani za tohto nepriaznivého stavu. „Možno mali obavy, že ak to otvoria, dostanú ďalšie góly. Svoje mohlo zohrať aj to, že pricestovali v deň stretnutia. My sme si naopak museli dávať pozor, lebo stav 0:2 je veľmi zradný,“ doplnil k poslednému vystúpeniu.

Nedalo predsa len ešte nespomenúť duel s Pohroním, kedy sa na nulu musel poriadne narobiť. „Pre mňa to boli dve úplne odlišné stretnutie. Od začiatku sa s Pohroním hralo hore dole a šance sa striedali na oboch stranách. Nemôžem sa sťažovať, že som bol bez práce. Naopak so Spišskou Novou Vsou si človek musel dávať pozor na to, aby zostal koncentrovaný, aby sa mu nevypomstila nejaká nepozornosť. Myslím, že so Spišskou bolo vidieť, že sme sa poučili z predchádzajúcich duelov, v ktorých sme inkasovali v úvode stretnutí po našich chybách a potom sme už súboje nedokázali otočiť. Pre brankára sú určite ťažšie situácie, keď má málo práce a potom musí čeliť jednej dvom gólovým šanciam súperov,“ porovnal posledné vystúpenia nášho mužstva skúsený gólman.

Vráťme sa späť. Jednotkou si sa stal až v priebehu sezóny. „Treba sa s tým vyrovnať, sme profesionáli. Ja som na túto šancu čakal dosť dlho a som rád, že chytám. Všetci traja brankári sme trénovali rovnako tvrdo a keď prišla šanca, chcel som sa jej chytiť, zápas je predsa len vždy taká čerešnička na torte. Som už dosť skúsený gólman, aby som sa s tým dokázal vysporiadať,“ nedával príliš veľkú váhu tomu, že zmena prišla až počas sezóny.

Ako vychádzate medzi sebou obaja brankári? „Myslím si, že v pohode. Ja som nikdy nemal so žiadnym brankárom, s ktorým som tvoril partiu žiadny problém. Verím, že aj Juni to vníma rovnako.

Konečne nám začala fungovať aj ofenzíva. V posledných piatich polčasoch sme vždy skórovali a skóre 10:0 z nich hovorí jasnou rečou. „Mali sme šance aj v predchádzajúcich stretnutiach či už s béčkom Podbrezovej alebo Bardejovom. Ak by to tam padlo vtedy, možno by sme sa rozbehli už skôr. Paradoxne sa dá povedať, že so Spišskou sme nemali až toľko gólových šancí, ale naopak nám to tam padalo. Teraz sme sa pevne verím dostali na dobrú vlnu a bude to pokračovať aj v ďalších stretnutiach,“ optimisticky vyhlásil Fišan.

Už v sobotu nás čaká cesta do Zvolena. Ten potrebuje body k záchrane, takže nás nečaká nič ľahkého. „Súťaž je teraz nastavená tak, že v podstate každý duel má náboj. Takmer každé mužstvo o niečo hrá. Niekto hrá o postup, niekto o záchranu. Verím, že sme sa z duelov vonku poučili a nadviažeme na Pohronie,“ zakončila naša brankárska jednotka.

Pre mfkskalica.sk a NaZahori.sk

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

18 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

20 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

21 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago