Categories: Senica

Baráž Senice so Skalicou v televízii, o úspechu môžu rozhodnúť až pokutové kopy

Po víkendových zápasoch predposledného kola Fortuna ligy i II. ligy je už isté, že v baráži o účasť v nasledujúcom ročníku najvyššej slovenskej súťaže sa stretne predposledný klub Fortuna ligy FK Senica a druhý tím II. ligy MFK Skalica. Prvý duel sa uskutoční v utorok 22. mája o 17.20 h v Skalici, odveta je na programe v sobotu 26. mája s tým istým časom úvodného výkopu v Senici. Obe atraktívne stretnutia lokálnych rivalov odvysiela v priamom prenose aj televízia Dajto.

      Informovala o tom oficiálna stránka Fortuna ligy. Víťaza baráže určia tradičné “pohárové” kritériá, teda v prvom rade počet získaných bodov, následne rozdiel v skóre a väčší počet gólov strelených na ihrisku súpera. Ak sa oba duely skončia rovnakým výsledkom, bude v odvete nasledovať predĺženie 2×15 minút. Ak sa ani v ňom nerozhodne, spoznáme účastníka budúceho ročníka Fortuna ligy v penaltovom rozstrele.

      Až sobotňajšie posledné 10. kolo nadstavbovej časti Fortuna ligy 2017/2018 dá odpoveď na otázku, či sa budeme môcť tešiť aj na historicky prvé play off o účasť v Európskej lige UEFA 2018/2019. “Podmienkou je, aby Slovan Bratislava, ako víťaz Slovnaft Cupu, skončil na druhom alebo treťom mieste fortunaligovej tabuľky. To sa stane v prípade, ak neprehrá so Žilinou, alebo ak prehrá a Dunajská Streda zároveň nezvíťazí v Ružomberku. Je to veľmi zaujímavá situácia. Napríklad Ružomberčania už nemajú šancu vylepšiť svoju súčasnú šiestu priečku, no sami si môžu bez ohľadu na iné výsledky vybojovať účasť v play off, ak proti DAC získajú aspoň bod. Sme veľmi radi, že aj keď je už o majstrovi i zostupujúcom rozhodnuté, má naša liga vďaka novému hraciemu modelu takýto dramatický náboj až do úplného konca,” povedal výkonný riaditeľ Únie ligových klubov Michal Mertinyák a pridal aj informáciu o termínoch prípadného play off: “Oba semifinálové zápasy by sa hrali v stredu 23. mája. Finále je naplánované na nedeľu 27. mája.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

4 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

5 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

7 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

7 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

9 hodín ago