Gbely

Bohatý májový program v meste Gbely

Mesto Gbely v máji 2024 ponúka svojim obyvateľom a návštevníkom bohatý program. Milovníci rybárčenia, Nordic walkingu, šachu, umenia či motocyklov si určite prídu na svoje. Okrem toho sa môžu tešiť na tradičný zber papiera, medzinárodný deň múzeí alebo stand-up comedy show Silné reči.

Rybárske preteky pre deti aj dospelých

Slovenský rybársky zväz, MO Holič organizuje 1. mája detské rybárske preteky do 10 rokov a 4. mája zahajovacie rybárske preteky na Adamovských jazerách. Mladí rybári sa stretnú o 7:30 h pred rybárskou chatou, dospelí pretekári začínajú už o 6:00 h.

Nordic walking a lesná terapia

Centrum zdravého pohybu pripravilo na máj sériu akcií zameraných na Nordic walking. Záujemcovia sa môžu zúčastniť prvomájovej prechádzky, forest walkingu spojeného s lesnou terapiou alebo základného kurzu techniky NW. Bližšie informácie nájdete na info@forestwalking.sk.

Zraz Japan street parking a posvätenie kaplnky

Honda klub Gbely pozýva 11. mája na 19. zraz Japan street parking, ktorý sa uskutoční o 13:00 h na parkovisku za gbelskou benzínkou. O deň neskôr, 12. mája, sa bude konať posvätenie novozrekonštruovanej Kaplnky sv. Jána na Švermovej ulici.

Zber papiera a šachový turnaj

ZŠ s MŠ Gbely organizuje 14. mája tradičný zber papiera na zbernom dvore Gbely. O štyri dni neskôr, 18. mája, sa uskutoční šachový turnaj Slovakia chess open v bare Hokejka.

Medzinárodný deň múzeí a Silné reči

Pri príležitosti medzinárodného dňa múzeí bude 19. mája otvorená Mestská a naftárska expozícia v budove DPS 2 na Hudecovej ulici. Večer sa môžete zabaviť na stand-up comedy show Silné reči v Dome kultúry Gbely.

Raňajky v meste a Záhorácka olympiáda

Endy dance group pripravuje na 21. mája raňajky v meste, ktoré sa budú konať od 7:30 h v parku pri Dome kultúry Gbely. Nasledujúci deň, 22. mája, sa uskutoční XVI. ročník Záhoráckej olympiády na ľahkoatletickom ihrisku v areáli ZŠ s MŠ Gbely.

Absolventský koncert ZUŠ a požehnanie motoriek

Žiaci ZUŠ Gbely predvedú svoje umenie na absolventskom koncerte 23. mája o 17:00 h v Dome kultúry Gbely. O tri dni neskôr, 26. mája, Gbelskí motorkári (S3GA) spoločne s kňazom organizujú požehnanie motoriek pred kostolom.

Od rybárskych pretekov po požehnanie motoriek

Máj v Gbeloch ponúka skutočne rozmanitý program pre všetky vekové kategórie a záujmy. Okrem spomínaných akcií si môžete spríjemniť čas aj návštevou detského kútika v Dome kultúry Gbely alebo futbalovými zápasmi miestneho klubu. Nenechajte si ujsť tieto skvelé príležitosti na zábavu, šport a kultúrne vyžitie.

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 Rohožník – obec plná histórie a prírodných krás

Rohožník, malebná obec ležiaca v okrese Malacky, je miestom, kde sa snúbi bohatá história s…

8 hodín ago

Deň matiek – úcta matkám a materstvu

Druhá májová nedeľa už tradične patrí všetkým mamám. Tento rok si Deň matiek pripomíname 12. mája.…

10 hodín ago

Zbierka pre dve deti po tragédii v Rohožníku

Zbierku na pomoc pre dve deti po tragédií, ktorá sa stala v okrese Malacky na…

12 hodín ago

Vrtuľník zasahoval po zrážke cyklistu s traktorom pri Moravskom Sv. Jáne

Dnes (11.5.2024) v ranných hodinách bola letecká posádka záchranárov Krištof 01 z Bratislavy vyslaná k…

14 hodín ago

📷 Polárna žiara nad obcou Záhorská Ves

Zem zasiahla v piatok geomagnetická búrka najvyššieho stupňa. Uviedol to podľa agentúry AFP americký Národný…

17 hodín ago

Výstavba čistiarne odpadových vôd v Gajaroch ide do finále

Výstavba čistiarne odpadových vôd sa blíži ku koncu. Súčasťou projektu odkanalizovania obcí Veľké Leváre a…

18 hodín ago