Categories: Skalica

Brankárska jednotka HK Skalica Roman Petrík sa sťahuje do extraligy, na Záhorie nedá dopustiť

Len pár dní po konci sezóny vyšla na svetlo sveta správa, že brankárska jednotka HK Skalica mení dres a prestupuje do HC 07 Detva. Roman Petrík síce nie je odchovanec Skalice, ale takmer okamžite po svojom príchode na Záhorie si získal srdcia fanúšikov kráľovského mesta.

Do Skalice prišiel na konci sezóny 2016/17 a odchytal tu podarené play-off a baráž. S akými pocitmi ale prichádzal vtedy na Záhorie? „Prichádzal som vlastne úplne do niečoho nového, keďže nikdy predtým som nebol mimo Zvolena a okolia. Dozvedel som sa ráno na tréningu, že deň na to sa mám hlásiť v Skalici. Takže sa to zbehlo všetko veľmi rýchlo, no zároveň som sa tešil. Naskytla sa mi šanca chytať po presedenej sezóne, za čo som veľmi vďačný. Postupne som sa zoznamoval s chalanmi. V Skalici bol veľmi dobrý kolektív na čele s trénermi a to si myslím, že bol hlavný dôvod úspešnej sezóny, keď sme sa dostali až do baráže,“ uviedol k svojmu príchodu rodák zo Zvolena.

Nasledujúcu sezónu už v HK Skalica strávil kompletnú. „Aj túto sezónu hodnotím veľmi pozitívne. Veď sme dvakrát hrali finále. Síce to túto sezónu malo trošku horkejšiu príchuť, keď sme vyhrali základnú časť a vo finále sme prehrali. S odstupom času ho ale beriem ako vydarený ročník a myslím, že sme úspešne reprezentovali mesto,“ nedal si zobrať dobrú náladu šikovný gólman.

Hneď v prvej sezóne sa stal sympatický gólman obľúbencom fanúšikov. Ako vnímal podporu z hľadiska? „? Fanúšikovia sú tu proste skvelí. Hnali nás dopredu aj keď sa prehrávalo, aj keď sa vyhrávalo. Chodili aj na výjazdy von, kde nám vytvárali domáce prostredie. Napríklad play-off v Považskej Bystrici sme mali domácu atmosféru a to sa hneď lepšie hrá. Skalický fanklub patrí isto k najlepším na Slovensku,“ nedal dopustiť na fanúšikov Petrík.

Na Záhorí bol káder postavený predovšetkým na odchovancoch, napriek tomu mladý brankár do neho rýchlo zapadol. „S odstupom času si myslím, že som sa s mužstvom vžil dobre. Boli sme mladý tím a viac miest by malo fungovať systémom, že dávajú príležitosť hlavne domácim hráčom. Toto hodnotím na Skalici veľmi pozitívne,“ pochvaľoval vysoký počet odchovancov Zvolenčan.

Nie v každom hokejovom klube všetko funguje ako má. „Na 1. ligu sú na Záhorí nadštandardné podmienky. Mal som všetko, čo bolo treba k dispozícii. Ak sa aj vyskytol nejaký problém, vyriešil sa v najkratšom možnom čase a ja som sa mohol sústrediť iba na hokej,“ chválil skalické podmienky 185 centimetrov vysoký hokejista.

Brankár sa napokon rozhodol prestúpiť do Detvy, ktorá bola v prvej sezóne a aj v tohtoročnej baráži konkurentom Skalice. „Boli to dobré zápasy a už počas baráže ma oslovili. To som ale neriešil a až po sezóne, keď mi zavolal manažér Detvy, tak som začal uvažovať. Asi je čas posunúť sa vyššie, tak som prikývol a dohodli  sme sa. Asi jediný a hlavný dôvod bol, že ide o extraligu,“ netajil o tom, že rozhodli ambície zachytať si najvyššiu súťaž 23-ročný brankár.

Okamžite však nezabudol poznamenať, že Skalica z jeho zorného uhla nezmizne. „Skalica mi veľmi prirástla k srdcu a pomohla. Zároveň tam poznám chalanov, takže isto jej výsledky budem pozorne sledovať,“ s úsmevom poznamenal Petrík a dodal: „Skalica mi strašne pomohla, čo som už spomínal. Dostal som šancu a so spoluhráčmi sme získali dva cenné kovy. Záhorie mi dalo veľa pozitívnych zážitkov, spoznal som veľa ľudí, ktorým za veľa vďačím a ďakujem.

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

4 hodiny ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

6 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

7 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

14 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago