BSK

Bratislava region tourism: Zážitkové cyklobusy na Dolnom Záhorí

Od mosta k mostu, povedie až do novembra: Borovicové háje, pieskové pláže, jazerá, dych berúce výhľady z malokarpatských kopcov – tým všetkým je známe Záhorie. Ak k tomu ešte spomenieme pešie a cyklistické trasy, tajomné miesta, najlepšie záhorácke pochúťky, zmocní sa vás túžba okúsiť to naživo.

Bratislava region tourism pozýva na spoznávanie zákutia regiónu prostredníctvom zážitkových cyklobusov, ktoré udržateľným spôsobom prepájajú región Dolného Záhoria s rakúskou oblasťou Marchfeld. Po obľúbenom moste Slobody pribudol nedávno druhý most vo Vysokej na Morave a otvoril tak najmä cyklistom nové možnosti.

https://www.nazahori.sk/2022/05/07/foto-bsk-slavnostne-otvorili-cyklomost-vysomarch/

Pre lepšie prepojenie Moravy a Malých Karpát pripravili dve zážitkové trasy, ktoré sú bezplatné. Pre ich obmedzenú kapacitu sa odporúča rezervovať si svoje miesta.

DEVÍN – MARIANKA a späť

Prvá trasa začína pri hrade Devín, smeruje k cyklomostu Slobody a ďalej vedie cez železničnú stanicu v Devínskej Novej vsi, (kde môžete nastúpiť zo vzdialenejších oblastí)  k pútnickému miestu Marianka. Na tomto mieste, sa okrem rozjímania, môžete vybrať na pešiu turistiku alebo sa napojiť na jednu z cyklotrás.

Tento spoj bude premávať  do konca novembra každý piatok, sobotu a nedeľu 3-krát denne, formou „nastúp-vystúp kdekoľvek“ na okruhu Hrad Devín – Marianka a späť.

OD MOSTA K MOSTU

Druhá trasa vás dovezie „od mosta k mostu“ a vďaka audiosprievodcovi budete mať možnosť jedinečným spôsobom spoznať región. Cieľom tohto spojenia je priblížiť krásy Záhoria aj rakúskym susedom, ktorí môžu prejsť cyklomostami a nastúpiť na zážitkovú jazdu. Slováci na oplátku môžu navštíviť Dolnorakúsku krajinskú výstavu v Marcheggu, kolóniu bocianov alebo zámok Schlosshof.

Trasa začína pri moste Slobody v Devínskej Novej Vsi, pokračuje do Marianky, Stupavy, Lozorna, Zohoru a končí vo Vysokej pri Morave – vstupným bodom k novému cyklomostu VysoMarch. Jazdiť sa bude do konca novembra 1-krát denne v každom smere od pondelka do štvrtku.

Kapacita oboch zážitkových cyklobusov je 25 osôb a 25 bicyklov. Ich trasa bola vytvorená s ohľadom na možnosť napojenia sa na verejnú dopravu. Návštevníci z oboch strán rieky Morava budú mať jedinečnú možnosť dopraviť sa k zaujímavostiam prírodného a kultúrneho dedičstva spôsobom šetrným k životnému prostrediu, bez použitia vlastnej dopravy.

Aktivita je realizovaná vďaka finančnej podpore EÚ a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci programu cezhraničnej spolupráce Interreg V-A Slovenská republika-Rakúsko 2014-2020 v rámci projektu Bordex – Cross border expedition experiences.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

14 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

15 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

22 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago