Categories: Brodské

Brodské: V aute marihuanu strážil pitbull

Počas bežnej kontroly objavili trnavskí colníci v obci Brodské u českej posádky osobného automobilu neznámu rastlinnú sušinu. Strážil ju na zadnom sedadle pitbull.

Ide už o tretie odhalenie prepravy omamných a psychotropných látok trnavských colníkov v poslednom týždni.

 
Trnavskí colníci, v utorok 06.11.2018, v obedňajších hodinách vykonávali na bývalom hraničnom priechode Brodské v smere z Českej republiky bežnú kontrolu dopravných prostriedkov zameranú na dodržiavanie colných a daňových predpisov.

Počas nej zastavili aj osobné motorové vozidlo Mercedes Benz s českým evidenčným číslom. Viedol ho 31-ročný občan z Čiech. Vo vozidle sa nachádzal 29-ročný spolujazdec, taktiež českej národnosti a na zadných sedadlách sedel pes pitbull.

Colníci posádke oznámili, že vykonajú kontrolu vozidla aj s použitím služobného psa.

Pri výkone kontroly psovod nasadil služobného psa Zora, ktorý označil čiernu tašku v zadnej časti kontrolovaného vozidla. Pri zastavení vozidla vedľa tašky sedel pes plemena pitbull.

V taške sa nachádzalo plastové vrece s  obsahom neznámej rastlinnej sušiny o hmotnosti viac ako 2 kilogramy.

Na základe týchto skutočností vzniklo dôvodné podozrenie z nezákonnej prepravy omamných a psychotropných látok. Prípad bol odovzdaný orgánom činným v trestnom konaní.

Ide o tretí úlovok trnavských colníkov za posledný týždeň, pri ktorom bol nasadený aj služobný pes Zoro.

V piatok, 2.11.2018 počas kontroly na diaľničnom odpočívadle Sekule u bratislavskej a galantskej posádky vozidiel našli colníci taktiež neznámu rastlinnú sušinu.

Spolu colníci odovzdali orgánom činným v trestnom konaní odhadom viac ako 2,5 kg, čo je viac ako 9400 jednotlivých dávok drogy známej ako marihuana.

NaZahori.sk informovala Iveta Zlochová, hovorkyňa CÚ Trnava.

Vyšetrovateľ obvinil zo zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držanie a obchodovanie s nimi 29 ročného Zdenka P., občana Českej republiky.

Muža obmedzili na osobnej slobode pracovníci Colného úradu Trnava, ktorí pri prehliadke vozidla v colnom priestore na diaľnici D2, na hraničnom priechode Brodské našli a zaistili v plastovej nádobe a dvoch vreciach sušinu rastlinného pôvodu.

Vyšetrovateľ zo Skalice si na mieste prevzal osobu aj rastlinný materiál. Podľa predbežnej expertízy prevážal muž v Mercedese Benz cez hranice vyše 2 kilogramy marihuany.

Z uvedeného množstva by sa dalo vyrobiť minimálne 9400 jednorazových dávok. Pri predaji by za 2 kg mohol získať na čiernom trhu približne od 10 tisíc do 31 tisíc eur. Zadržaný muž sa skutku priznal.

Drogy prevážal v aute spolu s fenou pripravenou na krytie, aby zmaril prácu služobného psa Colného úradu Trnava. Aj napriek tomu sa drogy podarilo psovi označiť. Vyšetrovateľ ho obvinil z predaja a distribúcie drog vo väčšom rozsahu. Zároveň spracoval návrh na jeho väzobné stíhanie.

V zmysle zákona mu hrozí  za uvedený skutok trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov.

NaZahori.sk informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

Policajné správy

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

13 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

15 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

16 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

23 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago