Malacky

Bude sa rušiť parkovanie pri malackej nemocnici?

Niektoré zdroje na sociálnej sieti hovoria o tom, že plánovaná výstavba cyklotrasy na Duklianskych hrdinov údajne zruší parkovacie miesta. 

Na Duklianskych hrdinov sa plánuje nová cyklotrasa aj rozšírenie parkoviska. Cyklotrasa bude súčasťou cyklistického prepojenia Rohožník – Malacky, ktoré verejnosť dlhodobo žiada. Na tomto projekte spolupracuje mesto s Bratislavským samosprávnym krajom. Aby sa na jej výstavbu mohli čerpať eurofondy, musia sa prepojiť autobusové stanice v Malackách a Rohožníku. 

V rámci existujúcej šírky vozovky musí byť plnohodnotný priestor pre chodník, cyklotrasu aj cestu, preto sa navrhuje súčasné kolmé parkovanie áut nahradiť pozdĺžnym. Zmena sa bude týkať iba parkoviska od vjazdu do nemocnice po úroveň Hlbokej ulice. Priamo na tomto mieste sa teda síce zníži kapacita parkovania, avšak o pár desiatok metrov ďalej – smerom od vjazdu do nemocnice po zámockú bránu popri zámockom múre – pribudne 35 nových parkovacích miest.  

V lokalite Rádku sa bude meniť aj nebezpečná križovatka Duklianskych hrdinov – Rakárenská, kde sa namiesto dnešného bezhlavého a nebezpečného parkovania plánuje výstavba 14 parkovacích miest. Analyzuje sa aj legalizácia parkovania oproti Fytopharme. 

Z týchto informácií vyplýva, že parkovanie okolo nemocnice sa síce meniť bude, ale rozhodne nie úkor parkovacích miest. Naopak, oproti súčasnému stavu ich bude ešte viac.

Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

9 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

10 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

17 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago