Categories: Holíč

Budú mať Holíčania kúpalisko aspoň pre najmenších?

V Holíči sa niekoľko rokov rozoberá potreba kúpaliska. Otázka je aké kúpalisko, či kryté alebo vonkajšie, či malé alebo honosné?

Treba však povedať, že v Holíči už kúpalisko bolo. Možno by v tej dobe stačila rekonštrukcia, ale napokon sa mesto rozhodlo tak, ako sa rozhodlo a dnes tam stojí market.

Poslanec Holíča Štefan Duffekzdroj: FB ŠD

Poslanec Mestského zastupiteľstva v Holíči Štefan Duffek v týchto dňoch vyzval svojich spoluobčanov cez sociálne siete k verejnej diskusii o potrebe a aj možnosti aspoň malého a stredného bazéna pre najmenších.

“V Holíči dlhé roky cítim zo strany občanov mesta potrebu kúpaliska. Keď som sa na to pozrel bližšie, tak sa mi to javí tak, že vyriešenie malého nekrytého kúpaliska, by až toľko z hľadiska financií nemuselo bolieť. V prvom rade však ide o to chcieť. Holíč, ako jedno z mála miest nad 10 tis. obyvateľov nemá kúpalisko,” vyjadril sa k téme kúpaliska poslanec Duffek.

“Nechcem tu teraz analyzovať príčiny kto a kedy to začal, ale fakt je ten, že tú super zónu ktorú Holíč mal a v ktorej sa nachádzalo staré kúpalisko, je nenávratne preč. Kúpalisko, krytá plaváreň sú témy pred voľbami všetkých kandidátov na primátora, ale po nich počujeme len obligátne: Nie sú peniaze, kto to zaplatí a pod.,” upozornil na časté predvolebné témy Duffek.

A ako tvrdí poslanec holíčskeho mestského parlamentu, zlým rozhodnutím zlikvidovať celú oddychovú zónu v Holíči, kde bolo pôvodné kúpalisko, najviac trpia rodiny s malými deťmi.

“Predstava, že v letných horúčavách “spakujem” malé deti, naložím ich do auto (to v tom lepšom prípade), prípadne idem na autobus alebo vlak niekam k “malej” vode sa schladiť je deprimujúca a odrádzajúca. Preto otváram verejnú diskusiu na tému malého a stredného bazéna pre našich najmenších obyvateľov,” doplnil poslanec.

Ako príklad uviedol Skalicu, kde model malého a stredného kúpaliska úspešne funguje priamo na sídlisku v meste a v časoch horúčav je tam aj stovka malých detí so spokojnými rodičmi.

Na záver Duffek dodal: “Náklady a réžia pre tak malé objemy vody sú minimálne a v spojení s pieskoviskom, prípadne s detským ihriskom, je úspech zaručený.”

Angelika Kmecová

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

8 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

9 hodín ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

19 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

20 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

21 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

21 hodín ago