Skalica

Chcú občania Skalice novú multifunkčnú halu?

Mesto Skalica začiatkom roka 2018 schválilo návrh na výstavbu športovej haly. Výstavba haly však mešká, čo vytvára priestor pre zmenu účelu jej využitia, ale aj na zapracovanie požiadaviek športových klubov.

Úpravou projektu by hala svojimi parametrami slúžila nielen pre športové kluby s rôznym zameraním na letnú alebo zimnú prípravu, ale aj na usporiadanie kultúrnych podujatí.

V meste Skalica sa nenachádza žiadna veľká telocvičňa ani športová hala, ktorá by slúžila na tréningové procesy či súťaže halových športov. Hoci bol mestu začiatkom roka predložený projekt športovej haly, stavba sa zatiaľ nerealizuje. Zámer je však jednoznačný, multifunkčná hala je v Skalici potrebná.

Podľa viceprimátora Milana Romana súčasný stav dáva priestor na to, aby boli bližšie definované podmienky, ktoré by mala nová hala spĺňať.

„Z diskusie s občanmi vyplynulo, že športová hala by mohla slúžiť aj pre potreby organizovania kultúrnych podujatí. Na druhej strane by mala spĺňať potreby športových klubov s rôznym zameraním a takisto parametre, ktoré sú definované na organizáciu športových súťaží nielen na národnej, ale aj nadnárodnej úrovni. V navrhovanom projekte je preto vhodné urobiť pár zmien k lepšiemu ešte pred realizáciou stavby,“ hovorí Milan Roman, kandidát na post primátora.

„Ako bude hala vyzerať povie súťaž návrhov podľa podmienok, ktoré navrhne mesto po konzultácii s verejnosťou, športovými klubmi a kultúrnou obcou,“ povedal Roman.

Súčasťou multifunkčnej haly bude sociálne zázemie, šatne, posilňovňa či bezbariérový prístup. Zároveň by mala mať dostatočne veľké hľadisko pre všetkých návštevníkov i športových fanúšikov.

Skalica schválila viacúčelovú športovú halu

V Skalici multifunkčná športová hala schválená MsZ vo februári 2018, mala byť viacúčelová a priestor v nej malo dostať viacero športov, ktoré má v meste svoje kluby. Výstavba haly sa reálne mala začať už v tomto roku 2018.

Multifunkčná hala Skalica / TS vizualizácia február 2018

VIAC TU:  http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/306-vyborna-sprava-pre-skalickych-sportovcov-mesto-planuje-vystavbu-sportovej-haly

Mestské zastupiteľstvo v Skalici na svojom februárovom zasadnutí schválilo investičný zámer s multifunkčnou halou. Po diskusii poslanci pomerom hlasov 13 ku 1 návrh podporili. Stavať ju mal súkromný investor Hant Development a výstavba mala trvať šesť až deväť mesiacov.

Náklady sa mali pohybovať od 3 do 3,3 milióna eur bez DPH. Prevádzkové náklady na jeden rok sa odhadovali vo výške 80-tisíc eur.

VIAC TU:  http://www.nazahori.sk/index.php/skalica/item/395-skalica-schvalila-viacucelovu-sportovu-halu

Redakcia

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

5 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

16 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago