Skalica

Členovia OOCR Záhorie sa stretli v skalickom golfovom areáli

Pod záštitou predsedu predstavenstva Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Záhorie Zdenka Čambala sa uskutočnilo stretnutie členov organizácie. Priestory na toto podujatie poskytol jeden z jej členov Grafobal Group Golf Resort Skalica.

 „O úspešnom napredovaní organizácie za posledné dva roky svedčia fakty. Ročný rozpočet sa z 50.000 eur zvýšil na 250.000 eur a organizácia a jej členovia sa vďaka marketingovým aktivitám dostávajú do povedomia verejnosti nielen v našom regióne ale aj na celom Slovensku a už aj v zahraničí. V súčasnosti máme 54 členov a ďalší záujemcovia prejavili záujem o vstup do našej organizácie,“ uviedol momentálnu situáciu v organizácii predseda predstavenstva.

Stretnutie členov OOCR Záhorie v Grafobal Group Golf Resort Skalica. Zdroj: NaZahori.sk

Popri aktuálnych aktivitách sa neustále pracuje nad novými, ktoré by ešte viac zatraktívnili región Záhoria nielen v očiach domácich návštevníkov ale aj zahraničných.  „Zúčastnili sme sa dvoch veľtrhov cestovného ruchu v zahraničí a prvé výsledky sa už začínajú prejavovať. Navštívili nás záujemci z Talianska a dopyt pociťujeme aj zo strany arabských krajín. Tu však narážame na fakt, že títo návštevníci sú nároční na kvalitu ubytovacích kapacít a preferujú predovšetkým päťhviezdičkové hotely. Napriek tomu neustále hľadáme možnosti, ako ich zdržať na Záhorí čo najdlhšie,“ informoval o posledných aktivitách výkonný riaditeľ OOCR Záhorie Martin Lidaj.

Stretnutie členov OOCR Záhorie v Grafobal Group Golf Resort Skalica. Zdroj: NaZahori.sk

Nezabúda sa ani na vyplnenie programu pre návštevníkov, ktorí na Záhorí trávia dlhodobejšie pobyty. „Jedným z najnavštevovanejších miest v regióne sú kúpele Smrdáky. Práve preto sme sa rozhodli v tejto obci otvoriť Turistické informačné centrum, s ktorým nám výrazne pomohol Trnavský samosprávny kraj a s prevádzkou pomáhajú aj ďalší členovia našej organizácie, predovšetkým obec Smrdáky a Slovenské liečebné kúpele, pod ktoré kúpele v Smrdákoch patria,“ doplnil Lidaj.

Stretnutie členov OOCR Záhorie v Grafobal Group Golf Resort Skalica. Zdroj: NaZahori.sk

V neformálnej časti stretnutia si členovia organizácie prehliadli priestory golfového ihriska Grafobal Group Golf Resort Skalica, ktorý predstavila manažérka rezortu Soňa Postová a vyskúšali si aj základy golfu.

Stretnutie členov OOCR Záhorie v Grafobal Group Golf Resort Skalica. Zdroj: NaZahori.sk

„Je vidieť, že stretnutie malo význam a v uvoľnenej atmosfére si členovia medzi sebou vymenili názory na aktuálnu situáciu v cestovnom ruchu. Čo je však ešte dôležitejšie, v rámci rozhovorov našli priestor na spoluprácu medzi sebou, čím sa otvorili možnosti na zlepšenie a synergiu ich služieb a ponúk v cestovnom ruchu,“ netajil spokojnosť zo stretnutia Z. Čambal.

Stretnutie členov OOCR Záhorie v Grafobal Group Golf Resort Skalica. Zdroj: NaZahori.sk
Angelika Kmecová

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

7 minút ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

2 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

21 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

23 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago