Categories: Holíč

Čo všetko čaká turistov v meste Holíč?

Letná turistická sezóna v meste Holíč.

Letná turistická sezóna 2021 informuje mesto na svojej web stránke.  

BYLINKOVÁ ZÁHRADA

Po prehliadke zámku môžete individuálne pokračovať okolo pôvodného rybníka a bastiónovej pevnosti do novovybudovanej bylinkovej záhrady, ktorá nadväzuje na tradíciu pestovania kuchynských rastlín a bylín v zámockom areáli. Záhrada je situovaná na ploche v juhovýchodnej časti areálu.

ČLNKOVANIE V ZÁMOCKÝCH VODNÝCH VALOCH

Člnkovanie ponúka nezabudnuteľný zážitok v podobe plavby na loďke. (max 4 osoby vrátane detí na 1 loďku) okolo pôvodnej renesančnej bastiónovej pevnosti Holíčskeho zámku. Plavba na člne v zámockej vodnej priekope umožní návštevníkom pozorovať zmes štýlov historického areálu a jeho budov z úplne novej perspektívy.


OD MLYNU K MLYNU – VETERNÝ MLYN V HOLÍČI

Mlyn sa nachádza na kopci Hrebeň nad Holíčom, v peknom zalesnenom prostredí. Je jediným dochovaných mlynom tzv. holandského typu. Kamenný mlyn je v súčasnosti udržiavaným objektom, so zachovanými tromi podlažiami a pivnicou. Technické vybavenie mlyna sa nezachovalo. Po prehliadke je možnosť si individuálne odpočinúť na novovybudovanom odpočívadle pre peších a cykloturistov v jeho blízkosti alebo sa vydať po náučnom chodníku „Z lesa do lesa po stopách histórie”.

STOPY AKTIVÍT FRANTIŠKA ŠTEFANA LOTRINSKÉHO NA HOLÍČSKOM PANSTVE

Celodenné putovanie po stopách podnikateľských a stavebných aktivitách cisára Františka Štefana Lotrinského na jeho panstve v Holíči. Prehliadka začína prehliadkovým okruhom na zámku v Holíči. Po prehliadke sa presuniete ku Kostolu sv. Martina, Kostolu Božského srdca Ježišovho, Loretánskej a Floriánskej kaplnke, Evanjelickému kostolu. Našu prehliadku zakončíme popri barokovej sýpke návštevou interiéru Veterného mlyna.

VITAJTE NA PANSTVE FRANTIŠKA ŠTEFANA LOTRINSKÉHO A MÁRIE TERÉZIE

Malá výprava do veľkej histórie zámku a jeho areálu. Vzdelávací okruh ponúka pohľad do života a osudov najvýznamnejších majiteľov Holíčskeho panstva Habsburgovcov. V autentických priestoroch sa zoznámite so šľachtickým prostredím a ich životným štýlom. Okruh návštevníka zoznámi s históriou mesta Holíč.

VÝSTAVA V PRIESTOROCH MESTSKEJ GALÉRIE V HOLÍČI

Prehliadka aktuálnej výstavy v jednom z objektov bývalých manufaktúrnych budov a jednej z historických budov tzv. ľavý depozit kde sú situovaná výstavné priestory. Účastníci okruhu navštívia príležitostnú výstavu na vyžiadanie v Turisticko-informačnom centre, Zámocká 2, tel. 0907 657 884 alebo priamo na výstave.  

 

 

Redakcia

Recent Posts

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

8 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

10 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

14 hodín ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

16 hodín ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

1 deň ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

2 dni ago