Skalica

Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie

V tomto roku sa po dvanásty krát organizuje podujatie Deň otvorených búd na Vínnej ceste Záhorie (VCZ), opäť v tradičnom októbrovom termíne. 

Napriek zložitej pandemickej situácii sa tento ročník zorganizuje, aj keď za špecifických podmienok. Stretnutie pri dobrom vínečku v Skalici sa uskutoční v sobotu 23.10.2021 od 10.00 do 20.00 hodiny.

“Dovoľte nám, aby sme Vám podali informáciu o organizovaní tohtoročnej prechádzky po extraviláne Skalice s možnosťou pristaviť sa v niektorej zo 65. otvorených búd, v ktorých bude možné ochutnať víno príslušného búdara, občerstviť sa z jeho ponuky, ktorá však musí spĺňať podmienky stanovené príslušnou vyhláškou. Práve preto, aby sme dodržali jej podmienky budú Vám služby poskytované len vo vonkajších priestoroch. Prehliadka interiéru búdy je možná len individuálne. Vstup na aktivitu Deň otvorených búd 2021 je len osobám „OTP“, t.j. očkovaní, testovaní a tí, ktorí prekonali ochorenie Covid 19 najviac pred 180 dňami. Pri preberaní výbavy na prechádzku pomedzi búdy je každý návštevník povinný zapísať sa do prezenčnej listiny aj s uvedením kontaktu na seba, preto Vás chceme poprosiť o trpezlivosť a ohľaduplnosť voči ostatným účastníkom aktivity,” informuje výbor VCZ.

Na trase prechádzky medzi vinohradmi sa bude nachádzať 8 občerstvení, budete si môcť zakúpiť Skalický trdelník a samozrejmosťou je kyvadlová doprava, ktorá však je zredukovaná len na presun do dvoch okrajových lokalít.

V tomto roku sa organizátori rozhodli poskytnúť všetky materiáli v jednej publikácii, kde sú odprezentovaní jednotliví búdari, mapka jednotlivých trás, nákupná poukážka a tri kupóny na nákup vín v jednotkovej hodnote 4,- €.  

“Veríme, že táto publikácia Vám napomôže obmedziť strácanie niektorých dôležitých materiálov. Vyzdvihnúť materiáli si môžete v sobotu od 8.30 hod vo Vínotéke Pri hájku alebo v prevádzke vinárstva WINTERBERGB Skalica, s.r.o., na Predmestí,” doplnil výbor VCZ.

K vínu je veľmi vhodný Skalický trdelník. Môžete si ho vopred objednať a následne si ho zakúpiť priamo v sobotu 23. 10. 2021 alebo v nedeľu 24. 10. 2021 priamo vo Vínotéke Pri hájku, kde je čerstvo pečený na otvorenom ohni. Viac informácií nájdete na www.skalmex.sk, alebo na tel. 034 664 9355.

Mapka, aby ste si mohli urobiť návrh vlastnej trasy

MAPKA A ZOZNAM OTVORENÝCH BÚD 

Pre urýchlenie vybavovania návštevníkov, prosia organizátori o vyplnenie priloženého zoznamu vopred a pri preberaní vybavenia návštevníka ho len odovzdať:

Zoznam účastníkov na DOB 2021 

Výbor VCZ  /  www.vcz.sk

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

18 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

20 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

21 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago