Categories: Skalica

Divoký duel v Martine s víťazstvom pre hokejbalistov Skalice

 Hokejbalisti Skalice v oklieštenej zostave dokázali zdolať Martin a pripísali si dôležité víťazstvo.

ŠKB Martin – Hokejmarket Skalica 5:7 (0:2, 4:2, 1:3)

Góly a asistencie: 17. Beniač (Drábik, Fodrek), 19. Tomka (Bielený, Tomečko), 20. Kollár (Fedor, Drábik), 25. Bielený (Tomka, Fodrek), 40. Tomka (Tomečko) – 2. Válek (Drgon, Rampáček), 14. Rampáček (Sobol), 27. Pollák (Smetana), 30. Smetana (Válek), 36. Salajka (Válek), 44. Smetana (Rampáček, Škadra), 44. Válek

ŠKB Martin: Ivady (Jurošek) – Fodrek, Řiman, Fedor, Zluky – Bielený, Kollár, Tomečko, Beniač, Tomka, Ruttkay, Sušienka, Turoň, Drábik

HBK Hokejmarket Skalica: Kučera – Sobol, Daniel, Salajka, Babiar, Volek – Rampáček, Válek, Drgon, Pollák, Smetana, Škadra

Rozhodcovia: Pavela, Urbanec, 45 divákov.

Skaličania vycestovali na zápas v značne oklieštenej zostave, iba s dvomi útokmi. To im však nezabránilo tomu, aby sa už v 2. minúte ujali vedenia. Milan Rampáček našiel Drgona, ten ešte loptičku nedostal za chrbát Ivadu, ale pohotový Válek už áno. Domáci mali blízko k vyrovnaniu v 8. minúte, ale Kučera stihol priľahnúť loptičku ešte pred bránkovou čiarou. V predposlednej minúte pridal po nenápadnej akcii druhý gól hostí Rampáček a Skalica po prvej tretine viedla 2:0.

V úvode druhej časti mal na hokejke zlomový gól Drgon, ale jeho strela minula priestor troch žrdí. Naopak v 17. minúte bolo už iba o gól, keď loptičku zasunul do opustenej bránky Beniač. O minútu a pol bolo vyrovnané po presnom zásahu Tomku a na konci 20. minúty už bolo skóre úplne otočené po tom, čo Martin Kollár z pravej strany prestrelil Kučeru. Záhoráci si zobrali oddychový čas, dokázali zastaviť nápor domácich, ale aj tak inkasovali po štvrtýkrát. Dokonca vo vlastnej presilovej hre, keď im utiekol Tomka, našiel Bieleného a bolo 2:4 z pohľadu Skalice. Hokejmarketu našťastie vyšiel záver druhej časti. V 27. minúte Rado Smetana našiel Rada Polláka, ktorý prudkou strelou znížil na 3:4. Sedem sekúnd pred druhou sirénou využil Smetana presilovú hru a vyrovnal skóre.

V úvode záverečnej časti hýrili Skaličania aktivitou a v 36. minúte boli odmenení. Válek našiel Miša Salajku a ten strelou spoza modrej dostal Záhorákov opäť do vedenia. Domáci ešte raz dokázali vyrovnať, keď Tomečkovu strelu tečoval Lukáš Tomka. Lenže záver už mal pod kontrolou obhajca trofeje. Necelé dve minúty pred koncom našiel Rampáček ideálne Smetanu a ten dostal Skaličanov opäť do vedenia. Martin v snahe o vyrovnanie odvolal brankára, lenže Válek spečatil víťazstvo do prázdnej bránky.

Hlasy po zápase (zdroj onlajny.eu)

Peter Petrák (tréner ŠKB Martin): “V stretnutí sa ukázalo ako veľmi je dôležité vedieť si chrániť obrannú tretinu po modrú čiaru. Tomuto stretnutiu by určite svedčala viac remíza ako prehra. Zápas mohol z našej strany určite dospieť do predĺženia, v ktorom by sa tímy pobili o druhý bod. Hráči však za nepriaznivého stavu 0:2 ukázali, že vedia hrať nátlakovú hru. Otočili sme vďaka využitým príležitostiam skóre, viedli sme 4:2. V závere tretiny sme ale doplatili na hru v oslabení, súper vyrovnal na 4:4. Chlieb sa tak lámal v tretej tretine, v nej dala viac gólov Skalica. Jesenná časť sa mi hodnotí ťažko. Výkony neboli vyrovnané, mali sme problém dať dohromady tri formácie. Skalica však dnes hrala takisto s 12 hráčmi a i tak dokázala zobrať všetky tri body.

Richard Válek (útočník HBK Hokejmarket Skalica): “Vedeli sme, že nás čaká ťažký zápas. My, rovnako ako Martin sme potrebovali v tomto zápase bodovať. Hralo sa hore – dole. Výborne sme začali úvodnú tretinu, premenili sme príležitosti, ktoré nám súper dovolil. Potom sa začala hra prelievať z jednej strany na druhú. Prvú tretinu sme dokázali vyhrať, do druhej sme ale nastúpili veľmi laxne. Každému hráčovi chýbal povestný krok. Martin sa vďaka tomu dostal na koňa, inkasovali sme tri veľmi rýchle góly. Vzali sme si oddychový čas, v závere tretiny sme dokázali zrovnať skóre. V tretej tretine sa začínalo odznova, veľmi sme chceli ale bodovať. To sa napokon podarilo, veľmi sa z toho tešíme. Jesennú časť z našej strany hodnotíme veľmi pozitívne. Máme k dobru ešte dva zápasy, a to s Martinom a Jokeritom. Je tu teda šanca získať v domácom prostredí šesť bodov. Tabuľka od tretieho po ôsme miesto je mimoriadne vyrovnaná. My však môžeme byť zatiaľ spokojní, dokázali sme poraziť Považskú Bystricu, Vrútky, Martin, takisto LG. Na svojom konte už máme skalpy silných tímov, v jarnej časti hráme prevažne doma, máme preto na čom stavať.

Vlado Miček

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

1 hodinu ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

10 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

11 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

15 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

16 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago