Veľké Leváre

Do Veľkých Levár smeruje pol milióna eur z eurofondov

Do obce Veľké Leváre smeruje pol milióna eur určených na revitalizáciu územia z financií Integrovaného regionálneho operačného programu.

„Snaha veľkolevárskej radnice o získanie čo najväčšieho množstva financií z európskych a národných fondov na rozvoj obce a zhodnotenie obecného majetku sa opäť vyplatila. Do obce smeruje pol milióna eur určených na revitalizáciu územia popri bytových domoch č.607 až 611 na Družstevnej ulici,“ informuje o tom obec Veľké Leváre.

Projekt: Revitalizácia vnútroblokov Veľké Leváre

V rámci obnovy územia je plánovaná rekonštrukcia chodníka, odstránenie drevených stĺpov a nadzemných vedení, rekonštrukcia rozvodov verejného osvetlenia a osadenie oceľových stožiarov, vybudovanie vjazdov na parkovacie plochy, zrekonštruovanie spevnených plôch popri bytových domoch, vybudovanie spodnej stavby stojísk na kontajnery, osadenie lavičiek, cyklostojanov a prvkov detských ihrísk pre malé deti, vybudovanie prvkov na zadržiavanie dažďovej vody a tiež výsadba veľkého množstva stromov a inej zelene.

Opätovné vyhlásenie verejného obstarávania

„Aj keď predmetom projektu nemohlo byť budovanie parkovacích plôch, pri plánovaní sa počítalo s ich umiestnením a postupným dobudovaním.  Aktuálne sa pripravuje opätovné vyhlásenie verejného obstarávania dodávateľa stavebných prác, nakoľko v rámci prvého kola verejného obstarávania sa prihlásil iba jeden uchádzač a obec obstarávanie zrušila. Realizácia diela je plánovaná v druhom a treťom štvrťroku budúceho roka,“ dopĺňa obec Veľké Leváre.

Angelika Kmecová

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

5 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

6 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

14 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago