Categories: Malacko

Dom Svitania, n. o. Jakubov má novú riaditeľku

Dom Svitania v Jakubove je  zariadenie pre  mladých ľudí s mentálnym a kombinovaným postihnutím, starší ako 18 rokov. 

Jeho dlhoročnú šéfku PhDr. Stefi Novákovú vystriedala Ing. Marta Prochyrová. Kolektív zamestnancov i klienti sa na novú riaditeľku tešia. 

O tom svedčia slová Patrície Bučkovej, ktorá v mene všetkých napísala: „Marta Prochyrová je súčasťou nášho kolektívu už dlhšie, zvykli sme si na ňu a obľúbili si ju. To, čo sa zmenilo, je iba jej post na riaditeľský. Jej správanie a povaha sa nezmenili. Marta je našou nádejou teraz a dúfame, že aj v budúcnosti. Má veľmi láskavý osobnostný profil, ktorý odráža úctyhodné vlastnosti. Pokora, skromnosť a usilovnosť u Martičky znamená, že sa chce čo najviac naučiť a najlepšie zabehnúť do riadiaceho procesu. Je naša nadriadená, ale správa sa k nám s úctou ako k rovnocenným partnerom. Marta je kolektívny hráč a je tiež empatická – môžeme sa s ňou podeliť s radosťami i starosťami. Zaujímajú ju naše myšlienky a nápady. Nie je tajomstvom, že má rada prírodu, má veľa vedomostí o zdravej výžive, vie veľa o bylinkách a zelenine. Má kreatívneho ducha, snaží sa vymýšľať niečo nové, často hľadá inšpiráciu na zahraničných webových stránkach s kreatívnou tematikou. Vie háčkovať, zdravo variť, piecť koláče a torty. Je veľmi výrečná, čo je pozitívna vlastnosť, ktorá bude pre človeka na poste riaditeľky určite prospešná. Čo na srdci, to na jazyku, ale diplomaticky. Držíme ti, Marti, palce, rátaj s nami!“

http://www.nazahori.sk/index.php/malacky/item/397-skaut-lubos-sportovec-s-dusou-bojovnika

Dom Svitania, n.o. v Jakubove

Je neštátne zariadenie, ktoré poskytuje svojim klientom sociálne služby v rehabilitačnom stredisku a zamestnávanie v chránenej dielni. Našou cieľovou skupinou sú mladí ľudia s mentálnym a kombinovaným postihnutím, starší ako 18 rokov.

Dom Svitania bol zriadený v roku 1997, má za sebou už dvadsaťročnú históriu a prešiel viacerými zmenami. Sme jediné zariadenie svojho druhu v regióne okresného mesta Malacky.

V rehabilitačnom stredisku poskytujeme sociálnu rehabilitáciu s cieľom pripraviť našich klientov na relatívne samostatný život v chránenom bývaní, ktoré je našim cieľom do budúcnosti.

V našich chránených dielňach pracuje v riadnom pracovnom pomere 16 mladých ľudí. Máme tri chránené dielne: montáž a balenie, krajčírstvo a kníhviazačstvo.

Pre dielňu montáže a balenia máme celoročný kontrakt s firmou, vyrábajúcou nábytok. Pre túto firmu skladáme nábytkové kovanie.

Chlapci v kníhviazačskej dielni vedia zviazať akýkoľvek textový materiál do knihy v tvrdej väzbe. Najčastejšie viažu zbierky zákonov pre obecné a mestské úrady, rôzne registre a iné. Vyrábajú tiež z lepenky originálne darčekové a úžitkové krabice rôznych veľkostí a tvarov, rámiky na fotky a iný doplnkový sortiment.

Krajčírky šijú v krajčírskej dielni široký sortiment textilného tovaru, napr.. obrusy, podušky, prestieranie, kuchynské chňapky, podušky na stoličky, rôzne vrecúška, súpravy na záhradný nábytok, tašky, papuče a iné.

V kreatívnom ateliéri vyrábame aj originálne, ručne robené pohľadnice s obálkami. Takéto pohľadnice predávame aj mnohým firmám v našom regióne.

Naša chránená dielňa je zaregistrovaná v registri chránených dielní. Našim cieľom do budúcnosti je v prvom rade trvalá udržateľnosť. Chceme ešte rozšíriť počet pracovných miest a prijať nových zamestnancov.

Zdroj: domsvitania.sk 

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

9 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

10 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago