Categories: Skalica

Dominik Žúrek nominovaný na dvojzápas s Walesom

Meno hráča MFK Skalica Dominika Žúreka sa objavilo vo štvrtok 3. mája vo zverejnenej nominácii slovenskej repre U15 na dvojzápas s Walesom.

 Súboje sú naplánované na 8. a 10. mája v Žiari nad Hronom a vo Zvolene.

 „ S futbalom som začal v TJ Družstevník Trnovec, kde som pôsobil dve sezóny. Odtiaľ už moje kroky smerovali do Skalice, kde som už štyri roky,“ predstavil skromne svoju doterajšiu kariéru brankár Dominik Žúrek.

„K futbalu ma dostal dedo, ktorý ma v mojich začiatkoch podporoval a povzbudzoval. Najskôr som prišiel do mužstva s tým, že budem hráčom v poli. Na konci tréningov sme vždy kopali jededenástky. Ja som sa vždy pýtal do bránky. Všimol si to aj tréner a pred zápasom sa ma spýtal, či by som nešiel chytať. Ja som súhlasil a už som zostal medzi tromi žrďami,“ vysvetlil, ako sa dostal do bránky.

Bola to nakoniec ale logická voľba. „Asi to tak malo byť. Predsa len aj otec bol brankárom a tak to nakoniec padlo aj na mňa. Vždy som sa na neho chodil pozerať a to ma motivovalo k tomu, aby som sa aj ja stal brankárom,“ vysvetlil fakt, že sa nakoniec stal gólmanom.

V Skalici si tréningy brankárov pochvaľuje. „Spočiatku tu síce špecializované tréningy brankárov neboli, ale po tom, ako si tréner Andrej Fišan spravil trénerskú licenciu, špeciálne sa nám brankárom venuje. Máme tu Goalkeeper Academy a je to na našom progrese vidieť,“ pochvaľuje sa zvyšujúcu kvalitu tréningového procesu.

Pre mladého gólmana to nie je prvá pozvánka do reprezentačného dresu. „Pri prvej nominácii som bol nesmierne šťastný. Mám za sebou aj prvý štart, keď som si svoju premiéru odbil proti mužstvu Fínska. Nebola síce víťazná, ale ja som sa v prvom rade sústredil aby som podal čo najlepší výkon a je to pre mňa zážitok na celý život. Aj touto cestou by som sa chcel poďakovať rodine, svojim spoluhráčom a trénerom, bez ktorých by sa mi to nepodarilo,“ nezabudol na tých čo mu pomohli až do dresu s dvojkrížom na hrudi Dominik.

„V reprezentácii je predsa len podstatne väčšia konkurencia, stretávajú sa tam najlepší hráči z daného ročníka. Aj to mi ukázalo, že v tréningoch nemôžem podceniť absolútne nič a snažím sa v nich vždy ísť naplno do každej činnosti,“ zakončil Žúrek.

Dominikovi prajeme NaZahori najmä pevné zdravie a úspešnú reprezentáciu MFK Skalica .

Vlado Miček

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

11 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

13 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

14 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

21 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago