Šajdíkove Humence

Dostihy: Záhorák Lukáš Matuský si zopakoval víťazstvo vo Veľkej pardubickej

Víťazom 132. ročníka dostihových pretekov Veľká pardubická sa stal osemročný hnedák Mr Spex so slovenským džokejom zo Záhoria Lukášom Matuským. Lukáš si tak zopakoval víťazstvo na prestížnych pretekoch z r.2020, vtedy na koni Hegnus.

Na tohtoročnej Veľkej pardubickej štartovalo 15 koní, do cieľa ich dobehlo osem. “Mr Spex je borec. Nekafral som sa mu do toho. Víťazstvo venujem mamičke a celej rodine,” povedal Matuský pre Českú televíziu.

ARCHÍV 2020

https://www.nazahori.sk/2020/10/12/jaroslav-brecka-nasiel-nasledovnika-velku-pardubicku-vyhral-dalsi-zahorak-lukas-matusky-triumf-venujem-mame-do-neba/

Quirinus Farm – tréner Jaroslav Brečka

Zdroj foto: Quirinus Farm – tréner Jaroslav Brečka

„Z víkendových Pardubíc sa vraciame len napol spokojní. Radosť nám v sobotu urobil OROBLANCO stajne MIKULOVSKÉ APARTMÁNY svojim druhým miestom v dostihu cez prútené prekážky.

Dnes nás pre zmenu potešil výkon Mr. ZURU stajne DS MILLENNIUM, ktorý pod rukami Patricka Mullinsa dobehol druhý, len dĺžku od víťaza v Poplerovom memoriále, steeplechase crosscountry na 3300m, ktorý má štatút Národnej Listed.

V samotnej Veľkej pardubickej sa nám, bohužiaľ, nezadarilo. STAR stajne MPL RACING so svojim trénerom v sedle skončil svoju púť na Taxisovom priekope. Najťažší skok sezóny skákali v klbku koní a zaplietli sa do pádu koňa pred nimi. Pre KAISERWALZERA stajne DS MILLENIUM sa stal osudným zradný Popkovický skok. Po jeho doskoku “stratil nohy” a vyklopil svojho jazdca Patricka Mullinsa.

Pády sú samozrejme súčasťou prekážkových dostihov, no i tak po dlhej príprave na vrchol sezóny prichádza určité sklamanie… Také sú ale dostihy. Dôležité je, že sú všetci zverenci zdravý a nie je vylúčené, že Stara a Kaisera ešte v najbližších týždňoch uvidíme v dostihu. Keď už majú chlapci natrénované, nech sa ešte predvedú a spravia nám všetkým radosť,“ zverejnil po pretekoch na sociálnej sietiQuirinus Farm – tréner Jaroslav Brečka.

Redakcia

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

11 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

12 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

19 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago