Záhorie

Dve zrážky motorky s osobákom a nehoda motocyklistky na Záhorí

Policajti v Trnavskom kraji v rámci víkendu evidovali 4 dopravné nehody s účasťou motocyklistov, a jednu udalosť, pri ktorej použili policajti z Gabčíkova na zastavenie vodiča motocyklu aj služobnú zbraň a ďalšie donucovanie prostriedky. NaZahori.sk o tom informovala Mária Linkešová, hovorkyňa KR PZ v Trnave.

34- ročný sa snažil policajtom ujsť

Policajti z Gabčíkova v sobotu večer zadržali vodiča, ktorý jazdil po obci Horný Bar aj napriek zákazu šoférovať. Hliadka mu dala znamenie na zastavenie, no vodič sa dal pred nimi na útek. S motocyklom Yamasaki aj napriek opakovaným výzvam nezastavil, prešiel na pole, kde počas jazdy z motorky spadol. Policajti na jeho zadržanie nakoniec použili aj varovné výstrely do vzduchu, muža dobehli a zadržali pritom, ako sa pokúsil preliezť plot miestneho cintorína.

Poverený policajt ho obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia a do rozhodnutia o vine a treste zostáva v cele policajného zaistenia. Zákaz činnosti mal pritom uložený od roku 2020 až do roku 2024.

Zrážka auta a motorky

Okres Trnava – k vážnej dopravnej nehode medzi motocyklom a autom došlo v sobotu večer za Trnavou, v k. ú. Obce Šelpice. Mladá, 17 ročná vodička vošla do križovatky z vedľajšej cesty od obce Bohdanovce n/T, kde pravdepodobne nedala prednosť autu, ktoré išlo po hlavnej. Pri nehode sa zranila vodička, aj o rok mladšia spolujazdkyňa, obe skončili so zranením v nemocnici. Okolnosti nehody vyšetrujú policajti ako prečin ublíženie na zdraví.

Nehoda v meste Šaštín -Stráže

24- ročný Ukrajinec na motocykli Yamaha 600 prechádzal krátko po 17.00 h cez mesto Šaštín Stráže. V križovatke mu nedal pravdepodobne prednosť 71- ročný vodič Seatu a došlo k zrážke. Policajti alkohol pri nehode u vodičov nezistili. Vyšetrovateľ už začal vo veci trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví s následkom ťažkej ujmy.

Nehoda v obci Hradišti pod Vrátnom

Na obed došlo k nehode v obci Hradišti pod Vrátnom. Vodič na aute Dacia nerešpektoval značenie v križovatke a narazil do motocyklu BMW, ktoré skončilo zranením vodiča.

Nehoda v meste Senica

Pri jazde po meste Senica nezvládla riadenie motocyklistka, vyletela s motorkou až na železničnú trať a skončila s ľahkým zranením. Našťastie ani ona ani motocykel nevytvorili na koľaji náhlu prekážku. Pri nehode nedošlo k žiadnym iným škodám ani zraneniam. Prípad si prevzali na mieste senickí dopravní policajti.

Moto sezóna v plnom prúde

„Apelujeme na vodičov motocyklov, aby jazdu prispôsobili najmä svojim schopnostiam a zručnostiam, zbytočne na ceste neriskovali a dbali na zvýšenú opatrnosť, Ostatných vodičov vyzývame na vzájomnú ohľaduplnosť a tolerantnosť, “ dopĺňa policajná hovorkyňa.

Policajné správy

Recent Posts

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

14 minút ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

7 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

18 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago