Categories: Skalica

Dvojgólový Patrik Janáč načal Prešov, ale zostáva nohami na zemi

Popri brankárovi Romanovi Petríkovi bol najvýraznejšou postavou stretnutia Skalica – Prešov Patrik Janáč, ktorý k víťazstvu 4:1 prispel dvoma presnými zásahmi.

Stále ešte len 21-ročný hokejista otvoril skóre stretnutia v 11. minúte. Vo vlastnom oslabení získal puk a napriek tomu, že bol tiesnený, nájazd na brankára Spodniaka premenil presnou strelou k žrdi. V polovici zápasu šikovným tečom pridal druhý gól, ktorý sa neskôr ukázal ako víťazný.

Duel s Prešovom bol mimoriadne náročný, vedeli sme ako hrajú, čo môžeme od nich čakať. Prehrali duel s Topoľčanmi 1:5 a tak si chceli napraviť chuť s nami,“ začal od prípravy k zápasu Janáč a pokračoval: „Boli sme však na nich pripravení a vedeli sme čo od nich čakať. Pripravovali sme sa na nich už od rána, na nič sme nečakali. Dve tretiny sa nám darilo plniť taktické pokyny.

Napriek víťazstvu videl v hre Skalice ešte slabiny, na ktorých musia v tíme popracovať. „V záverečnej časti sme sa možno trochu zľakli aby sme neinkasovali gól a robili sme chyby. Možno ak by bol súper vo väčšej pohode, dokázal by nás potrestať. V budúcich zápasoch sa podobných poľavení musíme vyvarovať.

K posledným dobrým výsledkom výrazne prispieva aj tretia formácia, ktorú spolu s Janáčom tvoria Alex KotzmanKristián Kučera. V posledných deviatich stretnutiach spolu nazbierali 31 kanadských bodov za 15 gólov a 16 asistencií. Zaujímavý je aj pohľad do štatistík plus/mínus bodov. V nej svieti úctyhodný súčet +38. K dobrej forme celého útoku šikovný útočník skromne poznamenal: „Nerád sa púšťam do takýchto hodnotení. Som tej povahy, že treba zostať nohami na zemi a pristupovať k zápasom s pokorou. Samozrejme som rád, že nám to tam padá. Všetci traja sa snažíme nezanedbať maličkosti a stále šliapať naplno.

V niektorých momentoch zápas  s Prešovom už pripomínal nasadením aj rýchlosťou zápasy play-off.  „Zápasu pomohla atmosféra. Som rád, že si ľudia našli cestu do hľadiska na štadión a aj tá hra sa už priblížila kvalitou k play-off,“ pridal svoj názor Janáč.

V závere ešte zvýraznil, že dobrý hokej sa nedá hrať bez dobrých fanúšikov: „Určite prispeli ku kvalite stretnutia zaplnené tribúny. Je rozdiel ak hráte pred kulisou s 300 divákmi, alebo ako proti Prešovu, keď ich tam je 1 200. Je to určite poznať a zvlášť, keď fanúšikovia podporujú aj v momentoch, keď sa nám nie práve darilo. Je to super a my im za to ďakujeme.

{loadmodule mod_news_pro_gk5,HK Skalica}

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

9 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

10 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

10 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

11 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

12 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

14 hodín ago