Categories: Senica

FK Senica čakajú zmeny, veľký otáznik visí nad štadiónom

Senický futbalový klub by mal podľa dostupných informácií do novej sezóny vstúpiť s výraznými zmenami.

V klube by sa mali ujať oťaží zástupcovia sponzora, ktorí majú záujem dosadiť si na kľúčové miesta zahraničný investor privedie svojich ľudí. V klube už skončil asistent Michal Ščasný, ktorý sa presunul na rovnaký post do majstrovskej Trnavy. Ton Caanen v jarnej časti zastával funkciu hlavného trénera, teraz by sa mal presunúť na pozíciu športového riaditeľa klubu. Skončiť by pri áčku mali aj dlhoročný tréner brankárov Miroslav Mentel a kondičný tréner Tomáš Vacula, ktorý by sa mal presunúť k mládeži. Laco Hudec, ktorý dokončil jesennú časť ako hlavný tréner, v jarnej pôsobil v štruktúrach klubu. V závere sezóny už pôsobil ako tréner U19, v novej sezóne bude pôsobiť v Spartaku Myjava.

V hráčskom kádri, ako je už v Senici zvykom, by takisto nemal zostať kameň na kameni. Počas prvého týždňa trénovalo v úzkom kruhu 14 futbalistov, keď väčšinu tvorili dorastenci a hráči, ktorým sa 30. júna končia zmluvy. V najbližších dňoch by do mužstva mali pribúdať noví hráči, prevažne zo zahraničia, ktorí by mali tvoriť kostru mužstva.

Nemenej dôležitý fakt je otázka štadióna, ktorý klubu nepatrí. Je majetkom spoločnosti OMS aréna a.s., ktorej predstavenstvo tvorí nepretržite od jej vzniku v roku 2007 dvojica Vladimír Levársky a Ľubomír Parízek. Mesto Senica dostalo od spoločnosti v úvode roka 2018 ponuku na 2,5 milióna eur na kúpu podielu v spoločnosti. Mesto sa malo k ponuke vyjadriť do konca marca. Mesto ponuku odmietlo a informovalo, že je ochotné rokovať o kúpe za výrazne nižšiu cenu, za podmienky oddĺženia OMS Areny a výmazu ťarchy z listu vlastníctva. 

„My sa snažíme rok vyriešiť túto situáciu. My sme dnes dostali tento materiál, … a dostali sme na krk nôž, že sa máme do konca mesiaca vyjadriť. Veď predsa nemôže majoritný vlastník povedať, že nemáme snahu,“ povedal na mestskom zastupiteľstve na jar poslanec Pavol Kalman počas rozpravy.

Spoločnosť stále nezdokladovala, aké veľké dlhy by mesto muselo so štadiónom prebrať. Podľa odhadov by malo ísť o sumu približne 4 milióny eur. Spoločnosť je podľa stránky finstat každoročne v strate a od roku 2009 vyprodukovala stratu viac ako jeden milión eur (1.143.853,- €).

Mesto napokon na mestskom zastupiteľstve odsúhlasilo podporu priamo pre klub FK Senica 115.000 eur z Fondu PRO Senica a klub za tieto financie zastrešuje údržbu štadióna. 

 

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 hodinu ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

21 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

23 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

2 dni ago