Categories: Senica

FK Senica na úvod prípravy prehrala v Strážoch 0:3 s Petržalkou, výkonom potešili Vida a Kučera

Senickí futbalisti na úvod sezóny prehrali rozdielom triedy s nováčikom druhej najvyššej súťaže FC Petržalka 0:3, keď sa v jej zostave predstavilo množstvo hráčov z minuloročného dorastu.

FK Senica – FC Petržalka 0:3 (0:1)

Góly: 17. Rigo, 80. Vescei, 84. Maco, 100 dívákov

FK Senica: Milošovič – Brašeň (58. Mihál), Krištof, Otrísal, Lupták (46. Kučera) – Vida, Krč – Ďungel (46. Solano), Duda (46. Martišiak), J. Kosorin (67. Chovan) – M. Kosorin (46. Hlaváč)

FC Petržalka: Valach (46. Sokol) – Ďurek (46. Morócz), Vician (46. Majerčák), Sopúch (46. Vecsei), Nemec (46. Horvát) – Solitro (46. Lády), Ulrich (46. Hitka), Rigo (46. Gašparovič), Ivan (46. Turčák) – Piroska (46. Hečko) – Kondrlík (46. Maco)

Do zápasu nastúpila Senica s hráčmi, ktorí sú momentálne k dispozícii. V základe sa tak okrem Krča a Otrísala predstavil z odchovancov aj Vida z dorastu a bratia Kosorínovci, ktorí sa momentálne pripravujú so Seničanmi. Zostavu v poli doplnili Brašeň, Ľupták a Ďungel, s ktorými sa v klube počíta, ale zatiaľ novú zmluvu nedostali. Doplnila ich dvojica hráčov na skúške stopér Krištof z Jablonca a Duda zo Slovana Bratislava.

Duel sa začal opatrne, Seničania sa dostávali do náznakov šancí. Prvú strelu na bránku vyslal Matej Kosorín, ale Valach s ňou nemal väčšie problémy. Do vedenia sa dostali hostia, keď sa z bezprostrednej blízkosti presadil Marek Rigo, ktorý v jesennej časti pôsobil práve v tíme zo Záhoria.

Do druhého polčasu nastúpila Senica s viacerými zmenami, keď sa na trávnik dostali predovšetkým mladí hráči a na ihrisku to bolo cítiť. Petržalka častejšie držala loptu na svojich kopačkách a šancí bolo na oboch stranách minimálne. V závere stretnutia sa dvakrát presadili z bezprostrednej blízkosti, proti inak výborne chytajúcemu Milošovičovi, hostia a tak úvodný duel Seničanom z hľadiska výsledku nevyšiel. Potešiť ich mohol dobrý výkon mladíkov Vidu a Kučeru, ktorí naznačili svoj potenciál.

Juraj Piroska, hráč FC Petržalka a bývalý hráč FK Senica (zdroj: FC Petržalka): „Vedeli sme, že Senica sa nepredstaví s kompletným kádrom, s ktorým vyrukuje do súťažnej sezóny, napriek tomu každý výsledok v príprave je dôležitý a víťazstvo 3:0 sa počíta. Pre nás to bol len druhý prípravný zápas, nie všetko fungovalo optimálne, mužstvo sa však dáva dokopy a vzhľadom k tomu, že sme spolu len veľmi krátko, sme podali kvalitný výkon a dočkali sme sa cenného víťazstva. A moje spomienky na pôsobenie v Senici? Ľudia si ma pamätali a bol to príjemný návrat do známeho prostredia. Na druhej strane som už nejaké dva-tri roky preč a moja myseľ sa tým nijak extra nezaoberá. V každom prípade mi zostali na pôsobenie v Senici pekné spomienky.

FK Senica sa už v sobotu 30. júna o 11:00 h predstaví v Kroměřiži proti účastníkovi najvyššej českej súťaže FC Baník Ostrava.

 

Vlado Miček

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 hodiny ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

3 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

23 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

1 deň ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago