Categories: Senica

📺 FK Senica napriek najlepšiemu jarnému výkonu proti FC Nitra bez bodu

Futbalisti FK Senica odohrali určite svoj najlepší duel v jarnej časti Fortuna ligy, napriek tomu to na body nestačilo. Proti bol kapitán FC Nitra Miloš Šimončič, ktorý výstavnou strelou do šibenice rozhodol.

Hrdinom stretnutia Šimončič

Senica sa do súpera pustila v úvodnom kole nadstavbovej časti o udržanie odvážne a niektoré jej príležitosti volali po góle. Hostia si v prvej časti nevypracovali žiadnu výraznú šancu, dostali sa v podstate iba k dvom strelám a iba pri jednej musel zasahovať Dominik Holec. Aj preto zneli prekvapujúco slová autora jediného gólu stretnutia k priebehu zápasu. „V prvom polčase sme mali viac z hry my,“ poznamenal k úvodnému dejstvu Šimončič. V závere zápasu sa domáci fanúšikovia dožadovali druhej žltej karty pre tohto hráča po zákroku na Celisa. „Keď som počul hvizd rozhodcu, nebolo mi všetko jedno. Na druhej strane som si bol vedomý, že som sa súpera nedotkol. Rozhodca však reagoval už na predchádzajúci faul Kóňu,“ podotkol k inkriminovanému okamihu nitriansky kapitán. Televízne zábery napokon jednoznačne potvrdili jeho verziu a správne rozhodnutie rozhodcu Otčenáša. Ten sa v zápase so svojimi asistentami nevyhol niekoľkým chybičkám, ale celkovo zápas odpískal veľmi dobre. Možno ak by nevytiahol Celisovi druhú žltú kartu, nikto by nič nenamietal. Na druhej strane vzhľadom na jeho nasadený meter od prvej minúty plne sedela.

Zo senickej šatne znelo unisono: Musíme zlepšiť koncovku

Seničania už v druhom stretnutí za sebou dokázali opticky držať opraty stretnutia vo svojich rukách. Mali viac z hry o čom svedčí aj držanie lopty 54 k 46 percentám v ich prospech, ale aj viac nádejných príležitostí na ich strane ako na súperovej. Lenže nezvládli to najdôležitejšie a to je koncovka. Už v štvrtom zápase v rade nestrelili gól z hry, pritom na neho mali dostatok príležitostí. Uvedomuje si to aj holandský kormidelník Záhorákov Ton Caanen. „V druhej časti prvého polčasu tak ako aj v druhom polčase sme dominovali, ale všetko sa to skončilo vo finálnej fáze, kde sme nedokázali spraviť dobré rozhodnutie a dostať loptu medzi tri tyče, čo je vo futbale najdôležitejšie,“ poznamenal po stretnutí.

Je pravda, že Chacon aj Vaščák sa niekoľkokrát dostali do dobrých pozícií, ale v nich mierili mimo tri žrde. Tie čo z kopačiek Záhorákov boli presné, nemali buď razanciu alebo umiestnenie, aj preto nemusel Hroššo vytiahnuť žiadny „zázračný“ zákrok. Na druhej strane jeden taký Holec ukázal, keď zlikvidoval ešte za stavu 0:0 strelu Tomáša Kóňu, ale na Šimončičov projektil už nemal nárok.

Podhorin: Potrebujeme jeden gól a ono sa to zlomí

Po stretnutí z hráčov Senice sršalo sklamanie. Počas súboja bolo z ich strany cítiť odhodlanie, snaha pobiť sa o dobrý výsledok. Cítili, že na ihrisku neboli horším tímom, ale bodový efekt z toho nebol. „Som rád za ten výkon, na druhej strane body nepriniesol. Mali sme množstvo šancí, ale nič sme z nich nevyťažili. Do ďalších duelov musíme zlepšiť jednoznačne efektivitu,“ tesne po stretnutí hodnotil Oliver Podhorin a pre Nazahori.sk dodal: „Verím, že ak jeden gól dáme, zlomí sa to. Musíme sa z toho poučiť, popracovať na pokoji v zakončení a ono to príde.“

Seničania sa najbližšie už v piatok predstavia v Poprade proti Prešovu v zápase, o ktorom sa dá povedať, že je šesťbodový. „My si už nenavyberáme, pre nás je každý jeden duel maximálne dôležitý. V kabíne si ešte zanalyzujeme zápas s Nitrou a  začneme sa pripravovať na Prešov. Verím, že sa dobre pripravíme a budeme v ňom úspešní,“ nestráca optimizmus do ďalších bojov stopér Senice. Ak bude mužstvo pokračovať v zlepšených výkonoch a nájde strelca, slovo záchrana nie je vôbec nereálne. V hre je stále 27 bodov a to je poriadna porcia.

Senica má v zálohe strelca zo skúsenosťami z francúzskej Ligue1

Apropo strelec. Pred zápasom s Nitrou mužstvo posilnil Lynel Darcy Kitambala z Francúzska. Hrotový útočník má skúsenosti z najvyššej francúzskej súťaže, v ktorej odohral 55 duelov a strelil v nej 6 gólov, ďalších 5 pridal za 25 stretnutí v najvyššej belgickej súťaži. Vyskúšal si už aj druhé ligy vo Francúzsku a Nemecku. V súčasnosti 29-ročný hráč ma za sebou aj 4 štarty a 1 gól za reprezentačnú dvadsaťjednotku krajiny Galského kohúta. V súboji s Nitrou však nefiguroval ani na striedačke. „V mužstve máme 26 hráčov, je pochopiteľné, že sa všetci nemôžu dostať na zápasovú súpisku. Kitambala s nami zatiaľ absolvoval iba tri tréningy, jeho čas príde,“ poznamenal k novej posile Caanen. Otázne je, ako sa vysporiada s dlhou hernou prestávkou, keďže za posledné dve sezóny odohral v štyroch stretnutiach iba 101 minút.

FOTOGALÉRIA ZO ZÁPASU TU.

FK Senica – FC Nitra 0:1
huste.tv
Vlado Miček

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

10 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

22 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago