Senica

📺 FK Senica prerušil 9-zápasové čakanie na tri body

Futbalisti FK Senica prerušili nelichotivú sériu 9 duelov bez plného bodového zisku. Zásluhou exportnej strely Simona Šumberu si proti Liptovskému Mikulášu pripísali do tabuľky Fortuna ligy 3 body.

FK Senica – MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:0 (0:0)

Gól: 68. Šumbera. Rozhodovali: Micheľ – Ádám, Kmec, ŽK: Vikri, Šimčák – Václavík

FK Senica: Ravas – Twardek, Gáč, Pavlík, Šimčák – Halabrín (82. J. Buchel), Duda (21. Jurdík), Šumbera – Vikri (82. Svoboda), Niarchos, Oršula (66. Repa)

Liptovský Mikuláš: Luksch – A. Krčík (85. Káčerík), D. Krčík, Hranáč, Flak – Gerát, Staš, Václavik (77. Voško) – Laura (85. Pintér), Bartoš, Pinte (77. J. Švec)

Domáci nastúpili proti nováčikovi z Liptovského Mikuláša už bez svojho najlepšieho strelca Elvisa Mashikeho. Zápas dvoch vyrovnaných mužstiev, v ktorom oba tímy kazili rozohrávky, sa hral viac v strede poľa, pred oboma bránami bolo len málo vzruchu a brankári veľa roboty nemali. Do priestoru brány trafili len Seničania. V 14. minúte zakončil Indonézan Vikri, vyznamenal sa brankár Luksch. V tej istej minúte sa po individuálnej akcii dostal až po 16-ku k zakončeniu Halabrín, no lopta preletela ponad hosťujúcu bránu. V útočnej fáze boli Záhoráci o niečo aktívnejší, ale chýbala im presnosť vo finálnej fáze a tak v prvom polčase gól nepadol.

V druhej časti boli aktívnejší Seničania, v 57. minúte to skúšal opäť ľavačkou Vikri, jeho strela nemala potrebnú razanciu a našla pripraveného brankára. Rozhodnutie priniesla 68. minúta, po Šimčákovom nákope výborne sklepol loptu Niarchos Šumberovi a ten vydarenou strelou z voleja nedal brankárovi šancu. Potom sa Záhoráci snažili udržať si vedenie, čo sa im darilo. V nadstavenom čase sa dostal do zakončenia hosťujúci Bartoš, ale z hranice 16-ky prestrelil, a tak sa už skóre nezmenilo.

Hlasy trénerov

Pavel Šustr, tréner FK Senica: “Boli sme si vedomí dôležitosti tohto zápasu a chceli sme konečne nepriaznivú sériu prelomiť. Do konca jesennej časti budú všetky zápasy podobné, bojovné, sme radi za každý bod. Víťazstvo je pre nás veľmi dôležité. Som veľmi rád aj za chlapcov, že sme konečne dosiahli víťazstvo po dlhej dobe a aj s výkonom som vcelku spokojný.

Marek Petruš, tréner MFK Tatran L. Mikuláš: “Napriek chladnému, mrazivému počasiu sme videli celkom dobrý futbal. Zápas sme prehrali jednou vydarenou strelou. My sme vpredu mali zopár zaujímavých situácií, ktoré sme však, bohužiaľ, nedotiahli do konca. Ale v útočnej fáze sme až takí nebezpeční pre súpera neboli. Súperovi gratulujem k víťazstvu.

Odkaz na video: Zostrih zápasu FK Senica – MFK Liptovský Mikuláš

Tlačová správa

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

3 hodiny ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

4 hodiny ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

5 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

6 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

6 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

8 hodín ago