Categories: Senica

FK Senica s triom z Južnej Ameriky, po Venezuelčanoch prichádza Kolumbijčan

FK Senica mala v jesennej časti problém predovšetkým v ofenzívnej časti, kde sa veľmi ťažko presadzovala. Zdá sa, že práve tieto posty sa v klube rozhodli riešiť prioritne.

Už v predchádzajúcich dňoch prišli do mužstva dva talentovaní mladíci z Venezuely.

Prvým bol útočník Ronaldo Chacón. Hosťovať bude v záhoráckom klube do konca sezóny. Ronaldo je MS 20-ročných, ktoré sa konali minulý rok v Kórejskej republike. Venezuela, za ktorú vo finále nastúpil, podľahla Anglicku najtesnejším rozdielom 0:1. Pre mladíka to bude prvá európska zastávka. “Som vďačný, že som dostal príležitosť byť súčasťou tohto klubu, verím, že pre Senicu prvú ligu zachránime a dôveru vo mňa splatím výkonmi na ihrisku,” povedal pre klubový web nádejný mladík.

Som veľmi očarený z tréningových podmienok, ktoré sú mojou motiváciou k podaniu maximálneho výkonu, v mojej krajine nie sme na to príliš zvyknutí,” netajila 19-ročná posila Záhorákov nadšenie z tréningových možností v Senici. “Som víťazný typ, chcem víťaziť a pre Senicu urobím všetko,” znie odkaz pre fanúšikov senického klubu.

Druhá posila Richard Celis  je rodákom z venezuelského Caracasu, do Senice prichádza na polročné hosťovanie s možnosťou opcie. “Ďakujem za možnosť a dôveru byť súčasťou klubu, akým je FK Senica, som šťastný a zo všetkého veľmi milo prekvapený. Sú tu skvelí ľudia, spoluhráči, personál, nečakal som, že budú na mňa taký priateľskí,” zneli jeho prvé slová po podpise zmluvy.

Aj druhého Venezuelčana uchvátili tréningové jednotky: „U nás vo Venezuele sme mali tréningy zamerané viac na behanie a fyzickú prípravu, v Senici je príprava zaujímavejšia, sú tu prepojené fyzické a taktické zložky čo sa mi viac páči.

Juhoameričan naposledy pôsobil vo venezuelskom klube Deportivo JBL del Zulia, ktorý až do posledného kola bojoval o záchranu v najvyššej súťaži. Teraz ho čaká podobný boj na slovenských trávnikoch. „Vážim si príležitosť, ktorú mi klub FK Senica ponúkol a urobím všetko preto, aby sme sa vyhli bojom o záchranu s ktorými mám čerstvé skúsenosti.”

Treťou posilou z Južnej Ameriky je Diego Cuadros. Pochádza z kolumbijského mesta Chigorodó. Diego naposledy pôsobil v mužstve Jaguares de Córdoba, ktorá je účastníkom najvyššej súťaže v Kolumbii. V Senici bude hosťovať do konca jarnej časti s možnosťou opcie. “Som šťastný za príležitosť byť súčasťou tohto rodinného klubu, o to väčšiu motiváciu mám pre klub niečo dokázať a spravím všetko preto, aby som naplnil očakávania našich fanúšikov,” uviedol pre oficiálnu stránku klubu. Juhoameričan bol v minulosti tri mesiace na skúške v slávnom klube FC Porto. 

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

3 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

4 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

13 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

15 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

15 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

16 hodín ago