Categories: Senica

FK Senica sa predstaví na štadióne v Myjave proti ŠKF Sereď

V 2. kole futbalovej Fortuna ligy zavíta FK Senica na ihrisko Spartaka Myjava. Nepôjde však o kopaničiarsko-záhorácke derby, keďže Myjava už v najvyššej súťaži nepôsobí.

V Myjave si svoj domovský stánok rozložil nováčik najvyššej súťaže ŠKF Sereď. Ten na úvod zaskočil favorizovaný Ružomberok na jeho vlastnom ihrisku a po bezgólovej remíze si pripísal historicky prvý bod v súťaži. Mužstvo Serede nesie aj záhorácko-kopaničiarsku stopu, keďže v klube pôsobia hráči spätý s týmito regiónmi. Ľubo Ulrich dlhé roky hrával v Skalici a predtým v Myjave a Brezovej pod Bradlom, Denis Ventúra je odchovancom práve dnešného súpera Serede a Filip Pankarićan hrával v Skalici.

Skalickú stopu má aj súčasný športový riaditeľ ŠKF Sereď Roman Čavojský, ktorý v podobnej pozícii pôsobil niekoľko sezón na Záhorí. “Tešíme sa na ďalší fortunaligový zápas, do ktorého ideme s veľkou pokorou. Chceme nadviazať na výsledok úvodného kola v Ružomberku s cieľom potešiť nielen našich fanúšikov, ale aj fanúšikov na Myjave,” uviedol k stretnutiu Čavojský.

Ešte lepší štart do sezóny ako Sereď mala Senica, ktorá v domácom prostredí zaskočila majstra z Trnavy a pripísala si plný bodový zisk. Na ten im stačila jediná strela na bránu počas celého stretnutia, keď si dal hosťujúci Čonka vlastný gól. Debutujúci gólman Frederico Taborda si tak hneď v premiére udržal čisté konto „Bolo to dosť hektické, ale teší ma vydarený štart do ligy a samozrejme aj Fedeho čisté konto. Naozaj nás v niektorých momentoch podržal, vyriešil ťažké situácie, aj po centrovaných loptách, ktoré zaváňali gólom. Určite sa nesmie uspokojiť týmto jedným zápasom a musí na sebe denno-denne tvrdo pracovať, aby sa stále zlepšoval a napredoval,“ poznamenal k brankárovi z argentínskymi koreňmi nový tréner brankárov v Senici Maroš Ferenc.

Do mužstva Senice pribudol počas týždňa ďalší brankár, keď na hosťovanie zo Sparty Praha prišiel 22-ročný mládežnícky reprezentant Česka Vojtěch Vorel.

Zápas má úvodný výkop naplánovaný na sobotu 28. júla o 19:00 h.

Vlado Miček

Recent Posts

Na Záhorí skolaboval pretekár, vrtuľník ho prevážal v kritickom stave

V sobotu (27.4.2024) sa konal jediný Spartan Honor race v celej Európe v lokalite Záhoria.…

2 hodiny ago

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

2 hodiny ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

12 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

13 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

14 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

15 hodín ago