Categories: Senica

FK Senica so staronovým sponzorom, novým útočníkom, ale bez Mira Mentela

Futbalový klub FK Senica potvrdil spoluprácu s juhoamerickým sponzorom aj v budúcej sezóne. Prvou posilou je štvrtoligový hráč z Francúzska.

Po dlhšej dobe sa klubu nakoniec podarilo dospieť k dohode a Záhoráci tak získali aj pre ďalšiu sezónu finančné zdroje z Južnej Ameriky. “Vstupujeme do druhej fázy nášho projektu. Potvrdzujeme, že skupina bude pokračovať v sponzorovaní klubu, jeho kontrole a riadení. Skupina je motivovaná nielen klubom, ale aj krajinou a mestom Senica. Budeme ešte viac komunikovať so súčasnými majiteľmi klubu, aby sme ešte viac posilnili našu účasť v tomto klube,” vyjadril sa pre oficiálne stránky klubu zástupca sponzorov Ton Caanen.

Prvou posilou klubu je 25-ročný útočník Désiré Sègbè Azankpo, ktorý naposledy pôsobil vo štvrtej francúzskej lige v klube SAS Épinal. V 11 dueloch minulej sezóny strelil 6 gólov a má na svojom konte aj dva štarty za reprezentáciu Benina. Futbalovo vyrastal v štruktúrach francúzskeho klubu FC Metz a neskôr obliekal dresy 28-násobného luxemburského majstra Jeunesse Esch a francúzskych klubov nižších súťaží AS Pragny, Le Puy Foot a v poslednej sezóne spomínaný Espinal. Jeho agentom je podľa dostupných informácii agentúra Arena11 Sports group, ktorá má pod svojimi krídlami aj hráčov FC Liverpool Sadia Maného a Naby Keitu. “Zaujala ma ponuka zo Senice, ide o klub z najvyššej súťaže. Teším sa, že som späť v profesionálnom futbale, navyše v tak ambicióznom klube. Je to pre mňa výzva, možnosť hrať na Slovensku vnímam ako veľkú príležitosť. Viem, že to nie je žiadny darček, musím tvrdo pracovať, aby som uspel,“ poznamenala k pôsobeniu v FK Senica nová posila, ktorá podpísala s klubom dvojročný kontakt.

Do tréningového procesu sa zapojil Zezinho, ktorý pauzoval kvôli menšiemu zraneniu. Naopak v klube skončil najlepší strelec uplynulej sezóny Oliver Podhorin, ktorý bude v budúcej sezóne obliekať farby druholigového rakúskeho klubu Wiener Neustadt. Končí aj ďalší stopér Oliver Práznovský, ktorý sa sťahuje do Jerevanu a to do klubu Alashkert. Jakub BrašeňDavid Richtárech už skôr podpísali konkurenčným Zlatým Moravciam, brankár Vojtech Milošovič sa sťahuje do susednej Skalice a viacerým hráčom vrátane prvého gólmana Dominika Holeca skončili hosťovania.

V klube skončil s okamžitou platnosťou aj dlhoročný tréner brankárov Miroslav Mentel. Skúsený tréner brankárov pôsobil v klube od roku 2009 a jeho rukami prešli viacerí výborní brankári ako Bolek, Šulla či Plach. Klub síce udáva, že rozchod prišiel po vzájomnej dohode, ale podľa slov skúseného a sympatického trénera brakárov Miroslava Mentela tomu tak úplne nebolo. Mentel v súvislosti s ukončením pôsobenia na Záhorí skloňuje meno Ton Caanen. „Poviem to priamo, skôr sa mi vyhýbal. Poslal mi odkaz, že končím. Nemal záujem sa  so mnou rozprávať. Odchod neberiem ako tragédiu, ale pokojne sme sa mohli stretnúť a rozlúčiť sa podaním ruky. V budúcnosti spoločne na kávu nepôjdeme,“ vyjadril sa rodák zo Šurian pre denník Šport.

FK Senica má na programe ešte generálku na Fortuna ligu, ktorá sa odohrá v Budapešti s miestnym MTK, ktorý si v tejto sezóne vybojoval postup do najvyššej maďarskej súťaže. Zápas je na programe v sobotu 14. júla o 16:00 h.

Vlado Miček

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

43 minút ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

9 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

10 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

15 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

16 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

17 hodín ago