Senica

FK Senica víťazom základnej skupiny Tipsport ligy

Futbalisti FK Senica sa stali víťazom základnej skupiny Tipsport ligy, keď v záverečnom stretnutí otočili duel proti Zlatým Moravciam.

ViOn Zlaté Moravce – FK Senica 1:2 (1:0)

FK Senica: Chropovský (Čermák) – Oršula (Koprna), Pavlík, Mihál (Ladislav), Svoboda – Totka, Piroska, Šumbera – Witan, Niarchos (Vrablic), Egy Vikri (F. Buchel)

Góly: 33. Švec – 58. Piroska, 69. Mihál, rozhodoval: Ruc

Záverečné vystúpenie skupiny E odohrali zverenci trénera Pavla Šustra v Senci. V zostave Záhorákov chýbalo z rôznych dôvodov viacero hráčov. Počas druhého polčasu dostali premiérovo šancu v A-tíme aj dorastenci Čermák, Ladislav a Vrablic.

V 5. minúte ako prvý ohrozil bránu Senice Kolesár. Z priameho kopu mieril do pravej žrde. Seničania odpovedali dvomi strelami v priebehu 12. minúty. Najprv míňal priestor troch žrdí Egy Vikri, následne po ňom Piroska. Úvodná časť priniesla futbal medzi oboma šestnástkami. Ako ViOn, aj Senica to skúšala postupnými kombináciami. Na jednej i druhej strane prevažovali nepresnosti. Presní boli ale v 32. minúte futbalisti od Žitavy. Tóth vysunul Čonku, ktorý si narazil s Kyziridisom a pred prázdnu bránu ponúkol ako na podnose otvárací gól Švecovi.

Krátko po začiatku druhého polčasu sa k odrazenej lopte na hranici šestnástky po rohovom kope dostal Mondek. Skúsený hráč napriahol a mieril nad brvno. V 56. minúte zaváhal v defenzíve Zlatých Moraviec Menich, čo využila Senica na protiútok a po faule Kiru na Niarchosa ukázal arbiter duelu na biely bod. Loptu naň si postavil Piroska, ktorý najprv na Kiru nevyzrel, no z dorážky ho už prekonal. Po hodine hry sa do pokutového územia preštrikoval sprava Mondek, z uhla vypálil na bližšiu žrď, kde bol pripravený brankár Senice. Zlatomoravčania mohli opäť viesť o päť minút neskôr. Aktívny Mondek odcentroval sprava pred bránu, kde jeho center na zadnej zakončoval osamotený Kolesár, trestuhodne, zblízka vysoko nad. Prakticky okamžite prišiel trest na opačnej strane. Po rohovom kope sa hlavou presadil Mihál. V závere stretnutia mal sľubnú príležitosť na vyrovnanie Kolesár, no brankára neprekonal a stav tak zostal nezmenený.

Tipsport liga, konečná tabuľka skupina E
Tlačová správa

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

4 hodiny ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

19 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

21 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago