Categories: Skalica

📷 Drtiči Hodonín vrátili Skaličanom prehru z prvého stretnutia, presadil sa aj Pašek

Skaličania nastúpili na štvrtý prípravný duel na ľade neďalekého Hodonína.

Drtiči Hodonín – HK Skalica 6:4 (2:2, 3:1, 1:1)

Góly: 15. Jurča (Zabloudil), 20. Pašek (Řepík), 27. Kobylík (Matějka), 32. Zabloudil (Jurča), 40. Jurča, 60. Sajdl – 3. Štumpf (Dufek), 18. Brandrup (Páč, Vaškovič) PP, 32. Kutálek (Vaškovič), 47. Vaškovič (Jurák)

Drtiči Hodonín: Havlík (Juríček) – Sedlák, Miklík, Šťava, Kobylík, Hladiš, Ševčík, Kachyňa, Kuba – Matula, Charvát, Matějka, Švarc, Pašek, Zabloudil, Jurča, Finsterle, Řepík, Ringler, Schildhabel, Šurkovič, tréner Ivan Dornič.

HK Skalica: Trutt /P. Romančík) – Janík, Škápik, Pač, Brandrup, Trávniček, Hílek, Štepanovský – Kutálek, Dufek, Štumpf, Janáč, Jurák, Vaškovič, Okoličány, P. Kotzman, A. Kotzman, Monakhov, Trnka, tréner Michal Ružička.

Od úvodu boli nebezpečnejší Skaličania a už v 3. minúte sa ujali vedenia, keď prečíslenie po strele Dufeka úspešne zakončil Štumpf. Aj v ďalšom priebehu mali viac šancí hostia, ale Monakhov a ani Kutálek v nádejných pozíciách nedostali puk do siete. Domáci sa dostali do zápasu pri vylúčení Híleka, ale bez gólovej príležitosti. Prvého gólu sa dočkali až v 15. minúte, keď strelu Zabloudila pohotova za Truttov chrbát poslal Jurča. O minútu mohli ísť Záhoráci opäť do vedenia, ale po Dufekovej a Kutálkovej akcii sa nepresadil v dobrej pozícii Monakhov. Následne si presilvú hru zahrali aj Skaličania. Najskôr sa oslabení dostal do veľkej príležitosti hosťujúci Pašek, ale potom sa Záhoráci usadili v útočnom pásme a obranca Brandrup prestrelil Havlíka. V predposlednej minúte mal šancu Švarc, ale Trutt stihol zareagovať. Ale o pár okamihov už bol prekonaný, keď sa medzi kruhmi objavil osamotený Pašek a otvoril si strelecký účet v mužstve Hodonína.

Aj v druhej časti pokračoval svižný hokej, keď sa šance striedali na jednej aj druhej strane. Ako prvý sa do šance dostal Jurák po chybnej rozohrávke súpera, ale sám zostal prekvapený a preváhal správny moment. Potom sa zaskvel Trutt pri Finsterleho šanci, ale v 27. minúte kapituloval, keď sa v skrumáži najlepšie zorientoval Kobylík. Po tomto góle získali hernú prevahu domáci, ale nedokázali ju využiť. V 32. minúte mal vyloženú šancu Pašek, ale Trutt ju zneškodnil. Z okamžitého protiútoku sa presadil po prihrávke Dufeka strelou do horného rohu Kutálek. Lenže radosť hostí trvala iba niekoľko sekúnd, lebo ešte v tej istej minúte dostal domácich opäť do vedenia pohotovou strelou Zabloudil. V 35. minúte prečíslili súpera Štumpf s Dufekom, ale druhý menovaný neprestrelil domáceho gólmana. V závere tretiny sa do niekoľkých šancí dostali domáci a 13 sekúnd pred koncom Jurča sám pred Truttom zvýšil na 5:3.

V úvode tretej časti našiel Brandrup Janáča pred bránkou súpera, ale gól z toho nebol. Vzápätí po rýchlej rozohrávke Trutta sa dostal do šance aj Štrumpf, ale domáci gólman Havlík vytiahol efektný semafor. O pár sekúnd sa vyznamenal aj Trutt, ktorý chytil gólovku Pašekovi. V 47. minúte predviedli Skaličania tlak v útočnom pásme a vďaka dôrazu sa po Jurákovej asistencii presadil Vaškovič a znížil na rozdiel jediného gólu. V polovici záverečnej tretiny dostali Skaličania výhodu dvoch presilových hier, ale neodohrali ich dobre. Podstatne väčšiu šancu na skórovanie mal v 55. minúte Alex Kotzman, ale jeho strelecký pokus skončil na hornej žŕdke. Víťaznú poistku pre domácich strelil 57 sekúnd pred koncom Sajdl.

Michal Ružička, tréner HK Skalica: “V zápase bol súper lepší, lepšie korčuľoval. Bol silnejší na puku a zaslúžene nám oplatil prehru z predchádzajúceho týždňa. My si musíme zo zápasu zobrať ponaučenie a zapracovať na zlepšení.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

6 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

8 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

15 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago