Categories: Skalica

📷 Hokejisti HK Skalica sa vrátili na víťaznú vlnu, zdolali Trnavu

Hokejisti Skalice privítali v domácom prostredí súpera z Gladiators Trnava a po troch dueloch, v ktorých sa rozhodovalo až v nadstavení alebo po samostatných nájazdoch zvíťazili v riadnom hracom čase.

HK Skalica – Gladiators Trnava 5:2 (0:0, 2:1, 3:1)

Góly a asistencie: 23. Mrázik (Vanek, Jaša), 26. Jaša (Trnka, Hujsa), 42. Jurák (Vaškovič), 54. Mrázik (Jaša, Trnka), 60. A. Kotzman (Okoličány, Dufek) – 25. Valo (Hudec, Hrbáčik)

HK Skalica: Trutt – Janík, Škápik, Straka, Trávniček, P. Kotzman, Hílek, Mrázik, Vanek – Kutálek, Hujsa, Štumpf – Janáč, Jurák, Vaškovič – Okoličány, Dufek, A. Kotzman – Trnka, Jaša, Mowrey

HK Gladiators Trnava: Kutej – Poláček, Kuna, Mihalko, Burian, Kormúth, Šanko, Kiss, Klein – Ftáčnik, Schmidt, Ševčík – Hrbáčik, Valo, Hudec – Mikeš, Klema, Lukačovič – Boor, Lindeman, Housa

Rozhodcovia: Karol Valko – Ivan Haringa, Martin Junek,  strely: 33:17, vylúčenia: 3:5 na 2 min, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0. , 721 divákov.

Úvodná tretina sa niesla v opatrnom duchu. Skaličania síce mali neustálu prevahu, ale výraznejšie šance si nedokázali vypracovať. Záhoráci mali dve presilové hry, ale počas nich strieľali len minimum. Naopak hosťujúci Šefčík sa dostal v oslabení do samostatného nájazdu, ale gól z toho nebol.

Druhá tretina začala v podstatne rezkejšom tempe a v 23. minúte sa domáci dočkali úvodného gólu, keď sa proti svojim bývalým spoluhráčom premiérovo presadil v skalickom drese Mrázik. Vedenie domácich vydržalo iba dve minúty, keďže Záhoráci chybovali v rozohrávke, Hudec našiel medzi kruhmi voľného Vala, ktorý presne mierenou strelenou vyrovnal. Skaličanov to však neznechutilo a už o necelú minútu opäť viedli. Mowrey vybojoval puk za bránkou hostí, domáci rozohrali akciu na ktorej konci bol Jaša a dostal Záhorákov opäť do vedenia.

Do tretej časti vstúpili Skaličania najlepšie ako bolo možné, keď súpera zatlačili a po necelých dvoch minútach boli odmenení za svoju aktivitu tretím gólom. Vaškovič naservíroval puk medzi kruhy Jurákovi a ten už nemal problém prestreliť hosťujúceho Kuteja. V 48. minúte domáci zavreli hostí, ale Hujsa ani Škápik neprekonali pozorného brankára hostí. V 52. minúte sa Trnavčania dostali do kontaktu, keď odrazený puk do odkrytej brány prestrelil Mikeš. Radosť hostí ale netrvala dlho. Už po niekoľkých sekundách nahodil Mrázik puk na bránku Trnavy a ten sa cez húštinu tiel dostal až do siete súpera. V závere upravil na konečných 5:2 Alex Kotzman do prázdnej bránky.

Tréner Michal Ružička nespokojný s výkonom proti Trnave, v nedeľu očakáva lepší výkon

Aj niekoľko desiatok minút po stretnutí s Trnavou bolo vidieť na hlavnom trénerovi HK Skalica, že čakal iný zápas. „Po zápase môžeme byť spokojní iba s bodmi. Náš výkon nebol taký, aby sme dotiahli viac ľudí na štadión. Musíme si vstúpiť do svedomia a musíme fanúšikom predviesť z našej strany viac korčuľovania, agresivity,  streľby a chuti do hokeja,“ nešetril kritikov do vlastných radov lodivod HK Skalica.

Zdôraznil, že duel proti reprezentačnej dvadsiatke bude úplne o niečom inom. „Sú to všetko mladí chalani, dobre korčuľujú, hrajú agresívne. My nesmieme nič podceniť a dobre sa pripraviť na stretnutie. Náš výkon musí byť o 100 percent lepší ako to bolo naposledy proti Trnave,“ naznačoval potrebu zlepšenia Ružička

Vlado Miček

Recent Posts

Aktuálne: Tragická nehoda uzavrela cestu v okrese Senica

Zrážka auta a motorky na Záhorí má žiaľ tragické následky. Cesta III. triedy je z…

8 hodín ago

Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure

Pozvánka na X. Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure. Deň plný folklóru s bohatým sprievodným…

11 hodín ago

V sobotu cyklistické preteky Šaštínske kolečko

V sobotu 11.mája 2024 sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne - Strážach uskutoční 5.…

14 hodín ago

Pre poškodený cyklochodník sa stretli zainteresovaní vo Vysokej pri Morave

Poškodenie cyklochodníka v BSK. Cyklotrasa EuroVelo 13, známa aj ako trasa Železnej opony, prechádza cez…

15 hodín ago

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

18 hodín ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

2 dni ago