Categories: Skalica

📷 Hokejistom HK Skalica k bodom v Humennom nepomohol ani fanklub

Hokejisti HK Skalica vycestovali na posledný zápas roka do Humenného, kde ich sprevádzalo približne 20 členov fanklubu, ktorí hráčov zo Záhoria výrazne podporili svojimi hlasivkami.

MHK Humenné – HK Skalica 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)

Góly a asistencie: 8. Babinets (Š. Petráš, Hudák), 14. Jokeľ (Fedorko, Markuš), 51. Patlevič (Jokeľ, Markuš) – 59. Grman

MHK Humenné: Sidor – Ondrej, A. Markuš, Majerník, Krempaský, Patlevič, Š. Petráš, Uhrin – Solomončak, Bylina, Baláž – Jokeľ, Krajňák, Fedorko – D. Markuš, Babinets – Šiňanský, Hudák, Matej.

HK Skalica: Romančík – Janík, Škápik, Pač, Trávniček, Straka, Grman, Mrázik, Vanek – Štumpf, Hujsa, Vaškovič – Okoličány, Mowrey, Jurák – Janáč, Jaša, A. Kotzman – Trnka, P. Kotzman, Kňazev.

Rozhodcovia: Mihaľov – Wolf, Riš, strely: 23-45, vylúčení: 4-7 na 2 min., Jurák na 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0.

V Humennom sa duel začal už pred stretnutím, keď sa približne 20 fanúšikov zo Záhoria snažilo konkurovať zhruba sedemstovke domácich. Dobrá atmosféra sa preniesla aj na ľad, kde sa začalo zostra a šance sa striedali na oboch stranách. Domáceho Sidora ohrozil Vanek a Trnka, na opačnej strane mal nádejnú šancu Krajňák. Skóre sa prvýkrát menilo v 8. minúte, keď bývalý hráč Skalice Šimon Petráš vytvoril v presilovej hre šancu pre Sergeja Babintsa, ktorý dostal Východniarov do vedenia. V 14. minúte mal blízko k vyrovnaniu Vaškovič, ale neuspel a tak udrelo na druhej strane. Po zaváhaní skalickej defenzívy sa do šance dostal Oliver Jokeľ a Záhoráci inkasovali po druhýkrát. Záver úvodnej časti mali Humenčania pod kontrolou a tak sa do šatní išlo za stavu 2:0.

V úvode druhej časti sa dostala Skalica k početnej výhode, ale napriek niekoľkým streleckým pokusom Sidor udržal čisté konto. V polovici stretnutia zvýšili Záhoráci aktivitu vedomí si dvojgólového manka, ale strelecky sa im nedarilo presadiť. Najväčšiu šancu si v závere druhej časti vytvoril Jurák pri vlastnom oslabení, po chybe domáceho gólmana, ale netrafil poloodkrytú bránku Humenného. V poslednej minúte druhej časti ešte v presilovej hre ohrozil Sidora Vaškovič a po ňom Jaša, ale bez gólového efektu. A tak aj po dvoch tretinách svietil na ukazovateli stav 2:0 pre domácich.

Tretia tretina začala presilovou hrou Skaličanov, ale tí v nej nedokázali nič vymyslieť. Aktivitu zvýšili až po nej, ale strely Juráka, Jašu, Vaškoviča či Trávnička gólom neskončili. Záhorákov však aj v tretej časti zrážala nedisciplinovanosť, keď v krátkom slede inkasovali dva dvojminútové tresty. Domáci síce hosťom pomohli, keď aj Hudák išiel na trestnú lavicu, ale hru 4 na 4 lepšie zvládli Humenčania, ktorý odskočili už na trojgólové vedenie. Po presnej prihrávke Markuša mieril presne Patlevič. Aby smoly na strane Skalice nebolo dosť, po zranení Hujsu v úvodnej časti sa v tretej zranil aj David Jaša. V záverečnej desaťminútovke sa hra priostrila, ale vylučovalo sa iba na strane Záhorákov. Skalica sa nakoniec dočkala aspoň čestného úspechu, keď sa po individuálnej akcii presadil Kristián Grman.

 

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

5 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

17 hodín ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

1 deň ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

1 deň ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago

1. máj sviatok práce

Sviatok práce alebo aj 1. máj je medzinárodný sviatok pracujúcich. História sviatku sa začala písať pred 137 rokmi,…

2 dni ago