Categories: Skalica

📷 Hokejmarket Skalica s úspešnou generálkou na extraligu, Radovan Špírek sa už teší na súťaž

Hokejbalisti Hokejmarket Skalica absolvovali generálku na nový ročník extraligy v Kladne, kde sa zúčastnili na premiérovom ročníku turnaja Páňa cup.

Turnaj organizoval oddiel HBC Kladno. „Bol organizovaný na počesť bývalého hokejbalistu Martina Panenky, ktorý zomrel v roku 2012 vo veku 22 rokov po ťažkej chorobe. Napriek mladému veku stihol s Kaldnom získať titul majstra Českej republiky. Bol to 1. ročník turnaja a bolo nám cťou, že sme mohli absolvovať takýto kvalitný turnaj pred novú sezónu ako jediný zahraničný účastník,“ prezradil o turnaji Radovan Špírek.

Záhoráci na turnaji slovenskému hokejbalu v žiadnom prípade neurobili hanbu. V základnej skupine zdolali Prachatice jednoznačne 5:1 a víťazstvo v nej si zabezpečili po výhre 3:1 nad HBC Plzeň. V semifinále dokázali otočiť duel s Ústí nad Labem a tešil isa z postupu do finále po výhre 2:1. „Finále, v ktorom sme sa po druhýkrát na turnaji stretli s Plzňou, sme nezačali najlepšie. Po dvoch tretinách sme prehrávali 04 a zdalo sa, že je o všetkom rozhodnuté. My sme sa však nevzdali, dokázali sme v záverečnej časti vyrovnať a dotiahnuť duel do predĺženia. V ňom mal už viac šťastia náš súper, ale aj druhé miesto je pre nás mimoriadne cenné,“ poznamenal k finále útočník Skalice.

Práve vo finále si Skalica vyskúšala zaujímavú novinku. V Čechách sa hrá predĺženie štandardne 4 na 4, na turnaji to však bolo 3 na 3. “Mne osobne sa tento model páči, je to krok vpred pre hokejbal, keďže je divácky mimoriadne atraktívny. Som preto rád, že sme si to mohli vyskúšať, je to dobrá skúsenosť navyše,“ pridal jednu zaujímavosť z turnaja Špírek.

Na turnaji sa majster Slovenska so sezóny 2016/17 stretol s poprednými českými mužstvami. „Ak mám vychádzať z výkonov na tomto turnaji, je kvalita na oboch stranách rieky Moravy podobná. Každá z líg má samozrejme svoje špecifiká, ale o slovenskej súťaži môžem s pokojným svedomím a hrdosťou povedať, že patrí medzi najkvalitnejšie na svete,“ nebránil sa porovnaniu českého a slovenského hokejbalu Skaličan.

Pre Hokejmarket to bola generálka na extraligu. „Tak sme to brali, aj keď sme do Čiech vycestovali tri formácie, ktoré doplnilo niekoľko nových hráčov. Na druhej strane nám ešte zopár hráčov chýbalo, keďže sú na dovolenkách. Neboli sme v plnej zostave, ale turnaj splnil svoj účel,“ uviedol k turnaju Špírek.

Hokejbalová extraliga má naplánovaný štart na 8. septembra, keď o 13:00 privíta na domácom ihrisku LG Bratislava. „Myslím si, že sme na sezónu pripravení kvalitne. Absolvovali sme letnú prípravu pod novým trénerom Petrom Janáčom, tréningy boli náročné hlavne na silu a kondičku, už sa teším na zápasy,“ netajil fakt, že už a teší na súťažné obdobie talentovaný hokejbalista a doplnil: „Pred novou sezónu sa cítim  fantasticky, som pripravený predovšetkým po kondičnej stránke. V lete som okrem spoločných tréningov absolvoval aj individuálne pod vedením kondičného trénera Ľuboša Oravca.

Na záver sa dostalo aj k cieľom pred novou sezónou. „Ten hlavný je stanovený jasne a tým je účasť v play-off, potom sa môžeme baviť o ďalších krokoch. Znie to ako klišé, ale v dlhodobej súťaži pôjdeme vždy od zápasu k zápasu, sústrediť a pripravovať sa budeme vždy iba na najbližšieho súpera. Môžem však sľúbiť, že v každom súboji necháme naše povestné „skalické srdéčko“,“ zakončil Radovan Špírek.

FOTO: CLEHAJTRA PRODUCTION

Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

3 hodiny ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

17 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

18 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

1 deň ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago