Categories: Skalica

📷 Ľubo Vaškovič premiérový duel v Striebornej prilbe premenil opäť na gól

Pred stretnutím si Ľubomír Vaškovič prevzal už po tretíkrát v histórii udeľovania ocenenia pre najlepšieho hráča mesiaca v 1. lige Striebornú prilbu.

Kým ostatným hráčom akoby prinášala smolu, na skúseného hráča Skalice má blahodarný vplyv. „Vyzerá to tak. Mne sa s ňou hrá dobre a zvykne sa mi v nej dariť,“ potvrdil zaujímavú štatistiku Seničan vo farbách Skalice, ktorý v zápase proti Spišskej Novej Vsi skóroval hneď dvakrát.

Zápas so Spišskou Novou Vsou bol dlho otvorený. Na prvý gól čakali diváci až do 38. minúty. „Zo začiatku to nebol jednoduchý duel. Síce sme mali od úvodného buly prevahu, ale až do záveru druhej časti sme sa nevedeli strelecky presadiť. Ale keď sa podaril prvý zásah, spadla z nás nervozita a vo zvyšnom priebehu stretnutia sme dominovali,“ popísal stretnutie proti Spišiakom skúsený útočník.

Pred zápasom si užil milej udalosti, keď si prevzal Striebornú prilbu za najlepšieho hráča mesiaca v druhej najvyššej súťaži. Keďže to bolo už po tretíkrát v krátkej existencii súťaže, zdalo by sa, že je to už pomaly samozrejmosť. „Aj keď som túto poctu získal už v minulosti, vždy poteší. Samozrejme to neberiem ako ocenenie čisto mojej hry. Toto ocenenie patrí v nemalej miere aj spoluhráčom, bez ktorých by som sa k tejto pocte nedopracoval,“ skromne poznamenal útočník Skalice.

Tentokrát to bol boj až do samého záveru, ocenenie získal s minimálnym náskokom. „Prvé dni som to podrobne nesledoval. V ďalších som to už sledoval podrobnejšie, no samotný záver však bol opäť bez mojej „kontroly“, keďže sme odohrali v tom čase dramatický duel v Topoľčanoch, ktorý prešiel až do predĺženia,“ poznamenal k záveru hlasovania Vaškovič.

Práve zápas v Topoľčanoch bude hráčom rezonovať v pamäti dlhšiu dobu. Otočiť duel z 0:4 na 5:4 sa nepodarí každý deň. „Z našej strany to napokon dopadlo dobre, Treba ale poznamenať, že my sme mali zlý začiatok. Ak by súper nepoľavil za štvorgólového vedenia, tak by sa nám to asi nepodarilo otočiť. Na druhú stranu je dobré, že sme aj napriek nepriaznivému priebehu nezložili zbrane a bojovali až do samotného záveru a napokon to dopadlo pre nás ideálne,“ doplnil k stretnutiu v Topoľčanoch 32-ročný hokejista.

Vlado Miček

Recent Posts

Upozornenie: Vodičov čaká týždeň obmedzení od Kútov na D2

Na diaľnici D2 od Záhoria za Kútmi v smere do Bratislavy bude počas budúceho týždňa…

2 hodiny ago

V stredu pochod Sobotištská 15-ka

V stredu sa uskutoční tradičný, tento rok už 40. ročník, turistického pochodu Sobotištská pätnástka. Informujú…

5 hodín ago

Upozornenie: Hraničný most na Záhorí bude uzatvorený

Slovenská správa ciest (SSC) informuje o uzávierke hraničného mosta cez rieku Morava medzi Slovenskom a…

6 hodín ago

Aktuálne: Obmedzenie dopravy pre nehodu na Pezinskej Babe

V klesaní z Pezinskej Baby v smere od Perneku na Pezinok dopravná nehoda v zákrute,…

9 hodín ago

📷 📺 Desatoro turistu a tipy na výlet

Na čo všetko by ste mali myslieť, v rámci plánovania turistických výletov, pre vás pripravila redakcia…

13 hodín ago

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 deň ago