Skalica

📷 Nemocnica AGEL Skalica napreduje v projekte plánu obnovy

Nový lôžkový pavilón Nemocnice AGEL Skalica, kde pacient dostane komplexnú starostlivosť na jednom mieste je jedným z projektov, ktorý bol schválený z výzvy na financovanie veľkých investičných projektov na podporu výstavby a rekonštrukcie nemocníc z Plánu obnovy a odolnosti v celkovej hodnote 118,142 milióna eur s DPH vrátane spolufinancovania. V rámci nemocníc AGEL ide aj o nemocnice v mestách Levice a Zvolen.

Nemocnica Skalica je o krok bližšie k spusteniu stavebných prác, ktoré po dokončení pacientovi prinesú zvýšenie kvality zdravotníckych služieb na úrovni 3. tisícročia. „Z pohľadu spoločnosti AGEL ide o strategické, rozvojové projekty, do majetku príslušných krajov, ktoré svojím objemom, rozsahom a kvalitou znamenajú významný posun v rozvoji moderného zdravotníctva na Slovensku, čo má šancu pocítiť predovšetkým samotný pacient a zdravotnícky personál v danom regióne,“ vysvetlil predseda predstavenstva AGEL Michal Pišoja.

Všetky nemocnice sú schopné splniť prvý míľnik v Pláne obnovy a odolnosti SK, a to mať podpísanú zmluvu so zhotoviteľom stavebných prác do konca prvého kvartálu roku 2024. Naviac, sú pripravené v predstihu začať stavebné práce, aby pacient mohol využívať nové moderné priestory v nemocniciach čo najskôr,“ doplnil výkonný riaditeľ spoločnosti AGEL SK Tomáš Lučkai, ktorý v rámci skupiny riadi projektový team spoločnosti.

Súkromné investície našej spoločnosti do projektových príprav od roku 2021 znamenajú náš náskok, ktorý si cez možné riziká procesov obstarávaní či kontrol poctivo strážime a veľmi si ho vážime i napriek tomu, že ho nepreceňujeme. Fakultná nemocnica AGEL Skalica očakáva predkladanie ponúk v rámci verejného obstarávania už v polovici októbra 2023,“ dodal riaditeľ Tomáš Lučkai k aktuálnemu stavu projektov.

Nemocnica AGEL Skalica napreduje v projekte plánu obnovy. Zdroj: AGEL

AGEL Skalica bude ašpirovať na jednotku v regióne

Fakultná nemocnica AGEL Skalica, ktorá sa stala súčasťou portfólia AGEL len v decembri 2020, by na základe schválenej žiadosti mala výrazne postúpiť v kvalite poskytovaných služieb a ašpirovať na jednotku v regióne. Či už v celkovom manažmente pacienta, jeho komforte pri príchode, pobyte v nemocnici, ako aj pri pravidelných návštevách.

Z Plánu obnovy a odolnosti SK nemocnica pripravuje výstavbu nového, moderného lôžkového pavilónu internistických disciplín. Znamená to, že pacient dostane komplexnú starostlivosť na jednom mieste. Nový, štvorposchodový pavilón bude mať kapacitu 96 lôžok s logistickým usporiadaním v zmysle diagnostiky, hospitalizácie a liečby pacienta, najvyšší možný komfort v rámci prístrojového vybavenia, ale aj obsluhy, starostlivosti a prístupu zdravotníckeho personálu.

Súčasťou projektu je prepojenie nového pavilónu s hlavným pavilónom, čím vznikne moderná monobloková nemocnica 21. storočia.

Nemocnica AGEL Skalica napreduje v projekte plánu obnovy. Zdroj: AGEL
Tlačová správa

Recent Posts

Aktuálne: Tragická nehoda uzavrela cestu v okrese Senica

Zrážka auta a motorky na Záhorí má žiaľ tragické následky. Cesta III. triedy je z…

9 hodín ago

Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure

Pozvánka na X. Krojované slávnosti v Borskom Svätom Jure. Deň plný folklóru s bohatým sprievodným…

12 hodín ago

V sobotu cyklistické preteky Šaštínske kolečko

V sobotu 11.mája 2024 sa v rekreačnej oblasti Gazárka v Šaštíne - Strážach uskutoční 5.…

15 hodín ago

Pre poškodený cyklochodník sa stretli zainteresovaní vo Vysokej pri Morave

Poškodenie cyklochodníka v BSK. Cyklotrasa EuroVelo 13, známa aj ako trasa Železnej opony, prechádza cez…

16 hodín ago

📺BSK: Aké zmeny prináša novela stavebného zákona?

Od 1. apríla 2024 nadobudla účinnosť novela stavebného zákona, ktorá prináša viaceré dôležité zmeny. So…

20 hodín ago

Školy aktuálne nečelia ďalšej hrozbe, výučba bude pokračovať

Výučba na slovenských školách bude vo štvrtok plynule pokračovať. Polícia skontrolovala všetky školy, v ktorých…

2 dni ago