Stupava

📷 Prehra Záhorákov na domácej palubovke s ŠKP

V poslednom domácom zápase nestačili hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky na svojho súpera z Bratislavy a podľahli mu 19:26. Pred duelom sa odohrala predzápasová rozlúčka.

HC Záhoráci Stupava/Malacky – ŠKP Bratislava

19:26 (9:13)

Zostava a góly HC Záhoráci Stupava/Malacky: Maslić 1, Nemčovič – Burnazović 2/2, Valachovič 2, Vasović 1/1, Ristić 1, Jánoš 1, Tóth 1, Žunić, Kovács, Konečný 3, Prevaj 1, Kurka 4, Walter, Blašković, D. Grich 2, tréner Ćirić, asistent trénera P. Stachovič, vedúci mužstva B. Grich a Rybár.

Najviac gólov ŠKP Bratislava: Féder 6, Gdovec 5, Kysel 4, Krajčír 3, Kasagranda 3/2.

Predzápasová rozlúčka

Keďže išlo o posledný duel Záhorákov na domácej palubovke, pred zápasom sa klub a fanúšikovia rozlúčili so šesticou hráčov, ktorá už nebude pokračovať v nasledujúcej sezóne ako aj s trénerom dorasteneckého mužstva Ondrejom Sakárom.

Fotogaléria: autor fotiek Vladimír Miček NaZáhorí.sk

Priebeh zápasu

Domáci v prvých minútach nadviazali na slávnostnú atmosféru pred zápasom a po piatich minútach viedli 3:1. Hostia však rýchlo otočili vývoj skóre, keď Féder dvoma presnými zásahmi vyrovnal a Kasagranda dostal Bratislavčanov prvýkrát do vedenia. Postupne sa v zápase priostrilo a rozhodcovia Bohunický, Szerencsés mali čo robiť, aby udržali na ihrisku poriadok. To využili Záhoráci na to, aby sa ešte raz dostali do vedenia, keď Burnazović premenenou sedmičkou upravil v 12. minúte na 6:5. Ako sa ukázalo, bolo to však posledné vedenie domácich a hostia postupne dostali zápas pod svoju kontrolu. Posledných sedem minút prvej časti sa domáci nedokázali strelecky presadiť, keď nepremenili ani pokutový hod a do šatní odchádzali so štvorgólovým mankom.

Ak fanúšikovia Záhorákov čakali v druhom polčase nástup svojich hráčov, boli sklamaní, keďže po góloch Fédera a Kopča viedli hostia už o šesť gólov. V domácom tíme sa nikto nedokázal proti dobre organizovanej obrane výraznejšie presadiť. Domácu vlajku sa ešte pokúsil zdvihnúť Kurka tromi gólmi v rýchlom slede. Záhoráci sa po nich priblížili na rozdiel troch gólov, ale na viac už nenašli síl. Hostia nielenže nepripustili dramatický záver, ale postupne navyšovali vedenie a napokon jednoznačne zvíťazili 26:19.

Záhoráci odohrajú svoj posledný tohtoročný duel na palubovke Nových Zámkov už v stredu 29. mája od 19.00 h.

Fotogaléria: autor fotiek Vladimír Miček NaZáhorí.sk

Hlas trénera po zápase

Bojan Ćirić, tréner HC Záhoráci Stupava/Malacky: „Proti ŠKP sme nehrali dobre. Vyskúšali sme počas stretnutia viacero zmien, ale žiadna nepriniesla želaný efekt. Ak sa pozrieme na zápas s ŠKP, už bola vidieť únava v tíme. Nechcem robiť chlapcom alibi, ale toto bol jeden zo zápasov, kedy nám nič nevyšlo. Takmer vždy, aj po víťazných dueloch, som k výkonu kritický, ale dnes si chcem hráčov zastať. Ten výkon bol taký najmä preto, že už nemohli. Nebolo to tým, že by nemali snahu odovzdať na ihrisku maximum. Nie je to výsledok, ktorý sme chceli dosiahnuť, ale budeme sa snažiť dohrať sezónu so cťou a v Nových Zámkoch ukázať to najlepšie, čo v nás je.“

Author

Vlado Miček

Recent Posts

Záhorie: Termíny opráv ciest v obciach počas prázdnin

Časový harmonogram začiatkov opráv cesty II/501 na Záhorí od dnes a počas prázdnin v jednotlivých…

3 hodiny ago

BVS má nového generálneho riaditeľa

Bratislavská vodárenská spoločnosť (BVS) má nového predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa. Stal sa ním Ladislav Kizak.…

5 hodín ago

Záhorie: Čaká nás prvá vlna horúčav do 34 stupňov

Tento týždeň bude v našej oblasti prevládať horúce letné počasie s teplotami nad +30 °C,…

6 hodín ago

Vodiči pozor: Začínajú dopravné obmedzenia na Záhorí

Okresné riaditeľstvo Policajného zboru (OR PZ) v Malackách dáva do pozornosti vodičom dopravné obmedzenia, s…

19 hodín ago

Záhorie: Vyliaty potok a zablatené ulice po lejaku

V noci zo soboty na nedeľu 15.-16.6.2024 zasiahol Záhorie intenzívny dážď, ktorý spôsobil zaplavenie a…

23 hodín ago

Nezabudli ste, dnes je Deň otcov

Tretiu júnovú nedeľu je sviatok Deň otcov, ktorý je venovaný všetkým otcom. Tradícia Dňa otcov vznikla…

1 deň ago