Categories: Skalica

📷 Tréner HK Skalica Jaroslav Crlík je po dvoch prípravných dueloch spokojný, mladíci si pýtajú miesto v zostave

Úvodné dva prípravné duely HK Skalica boli diametrálne odlišné. Kým v prvom vystúpení čakalo na Záhorákov extraligové mužstvo, v druhom na domácom ľade narazili na Gladiators Trnava, s ktorými si budú merať sily aj v ostrých zápasoch druhej najvyššej súťaže.

Rozdiel medzi prvými dvoma zápasmi bol predovšetkým v kvalite súpera. Extraligový Trenčín bol predsa len o niečom inom. Ale aj v  zápase s Trnavou bol úvod rýchly a prvá tretina bola divoká. Chceli sme hrať aktívne, tak ako by sme chceli hrať počas celej sezóny v domácom prostredí. Na druhej strane sme trochu zabúdali na zadné vrátka a prepadali sme. Po prvej tretine sme si to napriek vedeniu 2:0 v kabíne prízvukovali a museli sme sa upokojiť,“ uviedol pre Nazahori.sk tréner domácich Jaroslav Crlík.

Mužstvo sa neustále tvorí, medzi týmito dvomi stretnutiami sa do zostavy zapojila aj skalická ikona Michal Šátek. „Určite je to obrovská skúsenosť, ktorá prišla v podobe Šáteka do kabíny. Chlapci sa ešte viac zohrajú, aj keď už niekoľko dní spolu trénujú. Som presvedčený, že to bude zo dňa na deň lepšie a lepšie,“ doplnil kormidelník Záhorákov.

Po druhom prípravnom súboji bude niekoľdňová prestávka a potom je už 7. septembra na domácom ľade od 17.00 h na programe prvý duel Kaufland cupu proti Slovanu Bratislava. „Budeme aj naďalej pokračovať v príprave rovnako ako doteraz. To znamená, kto môže, príde na oba denné tréningy ráno aj večer. Komu to z pracovných dôvodov nevyhovuje, absolvuje aspoň popoludňajší. Musíme toho ešte viac zlepšiť. Či už ide o korčuľovanie, dlhú prihrávku alebo založenie útoku. Takisto ešte musíme popracovať na presilových hrách, založenie hry v početnej výhode nám viazne. Aj to je dôsledok toho, že sa na tréningoch stretávame nie vždy v kompletnej zostave,“ prezradil na čom ešte treba popracovať nový kormidelník Skalice.

Viac priestoru oproti predchádzajúcim sezónam dostávajú na ľade mladíci. „Je to pre nich obrovská skúsenosť. Na druhej strane to čo proti Trnave predvádzal Peťo Kuba vo štvrtej lajne treba vyzdvihnúť, výborne odohraný duel. Ak sa s mladými hráčmi bude aj naďalej pracovať, tak som presvedčený, že niekoľko juniorov si miesto v zostave nájde,“ zakončil hodnotenie Crlík.

Vlado Miček

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

7 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

8 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

8 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

9 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

10 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

12 hodín ago