Categories: Skalica

📷 📺 Ľubo Vaškovič: Na trestné strieľanie som si veril, pýtal som sa na neho sám

V úvodnom domácom stretnutí hokejisti HK Skalice zvíťazili po samostatných nájazdoch 4:3. V ôsmej sérii rozťal nájazdovú hádanku Ľubo Vaškovič.

V zápase bolo množstvo dobrých momentov, ale Skaličania ani raz neviedli. „Z našej strany bol zlý úvod stretnutia. Počas celého duelu sme museli doháňať náskok súpera, našťastie sa nám to podarilo. Nakoniec sme dokázali otočiť vývoj a získať z tohto stretnutia aspoň dva body,” zhodnotil priebeh Ľubo Vaškovič.

Práve Vaškovič rozhodol o extra bode, keď sa v 8. sérii postavil proti Kompasovi a gólom strhol víťazstvo na stranu Záhorákov. „Každý hráč má ten najkrajší pocit vtedy, keď dá gól, takže určite to je príjemné, rozhodnúť stretnutie. My sme ale tento duel mali v náš prospech otočiť už podstatne skôr,“ netajil zmiešané pocity odchovanec senického hokeja.

Pritom prvé trestné strieľanie 32-ročný hokejista nepremenil. „Ja som sa na druhé trestné vypýtal sám. Nemyslím si, že to je o odvahe, veril som si. V mojich rokoch už musím vedieť zobrať zodpovednosť na seba v takýchto okamihoch. Som rád, že to vyšlo v prospech kolektívu,“ poznamenal k okamihu, keď si aj po prvom nepremenenom nájazde opäť vypýtal slovo.

Kým v úvode minulej sezóny sa na spoluhráčov iba pozeral z hľadiska, keď si doliečoval zranenie. Teraz je od začiatku sezóny ťahúňom mužstva, na čo boli v Skalici zvyknutí. V úvodných dvoch stretnutiach si pripísal tri presné zásahy a v plus/mínus bodoch štyri plusky. „Osobne sa cítim na ľade veľmi dobre. Je to podstatne lepšie ako v minulej sezóne, keď som sa musel vracať po zranení. Fyzicky som na tom veľmi dobre, ale ešte bude mužstvu chvíľu trvať, kým sa zohráme. Celý august sme postupne dopĺňali súpisku a potrebujeme ešte čas, kým si to všetko spolu sadne,“ uviedol hokejista, so skúsenosťami aj na ľade v Čechách, Nemecku, ale aj vo Veľkej Británii.

Sú za nami ešte len dve kolá a tak nechcel ešte hodnotiť šance mužstva v novej sezóne. „Kolektív v kabíne sme super, tam nie je žiadny problém. Sila mužstva v zápasoch sa ale ešte len ukáže. Čaká nás ešte dlhá sezóna a po dvoch stretnutiach je skoro hodnotiť,“ brzdil akékoľvek odhady skúsený útočník.

Rozodujúci samostatný nájazd, ktorý premenil Ľubo Vaškovič v zápase HK Skalica – HK 95 Považská Bystrica 4:3 po sam. náj.

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

1 hodinu ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

3 hodiny ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

10 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

1 deň ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

1 deň ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago