Categories: Skalica

📷 📺 Peter Ivičič nastúpil po prvýkrát na skalickom ľade ako súper, pripomenul si skvelých fanúšikov

V rámci prípravy privítali hokejisti HK Skalica mužstvo Drtičov z neďalekého Hodonína. V drese súpera sa predstavil aj Peter Ivičič.

Stále ešte len 21-ročný hokejista odohral za HK Skalica úvodnú sezónu po reštarte, keď v sezóne 2016/17 klub dokráčal pod vedením Petra Oremusa až do baráže o Tipsport ligu. V tej nasledujúcej už talentovaný hokejista v zostave Záhorákov absentoval. „Rozhodol som sa vyskúšať šťastie v Dánsku, čo bolo pre mňa výzvou. Uspel som na skúške, ale mal som smolu na zranenia a v druhej polovici sezóny som dokonca podstúpil operáciu,“ ozrejmil svoje kroky v minulej sezóne Ivičič.

Sezónu však nepovažuje napriek zdravotným trampotám za stratenú. „Získal som počas nej množstvo skúseností. Mal som možnosť si zahrať s hráčmi so skúsenosťami z NHL či reprezentácie. Za všetkých spomeniem Dereka Damona, ktorý odohral niekoľko stretnutí za reprezentáciu USA alebo Patricka Dwyera, ktorý v drese Carolina Hurricanes odohral viac ako 400 stretnutí v NHL. Mnoho skúsených hráčov mi dalo mnoho do ďalšej kariéry, bolo pre mňa cťou pôsobiť s takto kvalitnými hráčmi,“ priblížil hráčov, s akými mal česť trénovať na severe Európy.

Teraz už zarezáva šikovný útočník v Hodoníne. „Po zranení som nemal žiadne zaujímavé ponuky. Rozhodol som sa preto pre Hodonín, kde som momentálne na skúške. Mal som síce ponuku do 3. švédskej ligy, ale pre toto moravské mestečko rozhodol aj fakt, že som začal študovať na vysokej škole v Brne trénerstvo a tak som nechcel byť ďaleko,“ spresnil Ivičič.

Hodonín si so Skalicou zmeria sily už o pár dní, keďže v pondelok si vymenia domáce prostredie. „Radi by sme súperovi oplatili prehru po samostatných nájazdov, keďže každá prehra má vždy trpkú príchuť, zvlášť v takomto derby zápase,“ netajil snahu o úspešnej odvete 177 centimetrov vysoký hokejista.

Pre odchovanca Skalice to bol prvý duel na skalickom ľade ako súper, keďže okrem Záhoria si už iba na rok odskočil do Ameriky, kde hájil farby juniorského tímu Wichita Thunder. „Bol to pre mňa zaujímavý pocit, spočiatku som si to zrovnával v hlave, ale postupne som to nevnímal. Napriek tomu, že išlo o prípravné stretnutie, zaspomínal som si na to, že sú tu skvelý fanúšikovia. Netajím, malo to pre mňa svoju špeciálnu príchuť,“ poznamenal k svojim pocitom počas súboja so Skalicou.

Peter Ivičič po zápase HK Skalica – Drtiči Hodonín.

NaZahori.sk
Vlado Miček

Recent Posts

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

6 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

20 hodín ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

23 hodín ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

1 deň ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

1 deň ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

2 dni ago