Senica

Futbalisti FK Senica tesne prehrali v Zlatých Moravciach

Futbalisti FK Senica prehrali v 4. kole nadstavby Fortuna ligy na ihrisku ViOnu Zlaté Moravce 2:3 po nerozhodnom polčase 1:1.

FC ViOn Zlaté Moravce – FK Senica 3:2 (1:1)

Góly: 16. Kyziridis, 54. a 59. Ďubek (prvý z 11 m) – 41. Svoboda, 84. Witan. Rozhodovali: Sedlák – Hancko, Roszbeck, ŽK: Mondek, Kyziridis – Mašulovič, Chropovský, Totka, Piroska, Mihal, Witan, 543 divákov

ViOn Zlaté Moravce: Lukáč – Suľa, Bednár, Menich, Čögley (90. Chren) – Sloboda, Neofytidis – Mondek (70. Kolesár), Kyziridis, Ďubek (82. Grozdanovski), Jibril (82. Horák)

FK Senica: Chropovský – Anaba (60. Kučera), Pavlík, Mihal, Svoboda – Witan, Ouattara (46. Totka), Mašulovič (73. Vikri), Oršula – Piroska – Jurdík (73. Niarchos)

Prvý polčas

V mrazivom počasí sa hral obojstranne ofenzívny futbal. Už v 2. minúte Ďubek posunul Jibrilovi, ten z rohu 5-ky pálil nad. V 6. minúte prišla šanca hostí. Witan mieril do ľavej žrde, aby následnú dorážku Pirosku Lukáč skrotil na bránkovej čiare. Skóre sa tak menilo až v 16. minúte. Mondek poslal parádny center na hlavu Kyziridisa, ktorý z hranice malého vápna s prehľadom skóroval. V týchto fázach zápasu domáci stupňovali svoj tlak.  V 21. minúte Slobodova tečovaná strela skončila na brvne Chropovského bránky. V 39. minúte sa rútil Kyziridis sám na bránu, z rohu malého vápna mieril tesne vedľa. Na opačnej strane po rýchlej kontre Jurdíkovu gólovú strelu vyhlavičkoval jeden z domácich obrancov. Vyrovnanie priniesla 41. minúta, keď po skrumáži v pokutovom území sa presadil Svoboda.

Druhý polčas

Aj po zmene strán bola v aktivita na domácej strane. Do vedenia išli domáci v 54. minúte, keď po faule gólmana hostí nariadený pokutový kop premenil Ďubek. Už o pät minút to bol opäť Ďubek, korý z hranice 16-ky trafil k pravej žrdi. V týchto chviľach domáci boli aktívnejší, avšak dobré príležitosti postupne zmarili Jibril, Mondel a Bednár. A tak sa hostia tešili v 84. minúte, keď sa po rohovom kope presadil Witan. V 89. minúte mal poistku na kopačke Kyziridis z 10 metrov však mieril vedľa. Záverečná snaha hostí gól nepriniesla a tak tri body zostali doma.

Hlasy po zápase

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn-u: “Posledné dva zápasy sme nezvládli, keď sme stratili všetky body. Dnes sme išli za víťazstvom, čo sa nám aj podarilo.

Pavel Šustr, tréner Senice: “Vieme, že nadstavbová časť je tuhý boj o body. Ja sa skláňam pred hráčmi, že v  situácii v akej sa nachádzame sme schopní podávať takéto výkony.

Tabuľka Fortuna ligy – skupina o udržanie.
Tlačová správa

Recent Posts

📷 📺 Expozícia M.R. Štefánika Generál – osloboditeľ v jeho rodisku na Košariskách

Nová expozícia SNM – Múzea Slovenských národných rád – Múzea M. R. Štefánika v jeho…

13 hodín ago

Hádzaná: Záhoráci doma nestačili na Nové Zámky

Ani v treťom zápase Ligového pohára Niké Handball extraligy sa Záhoráci bodov nedočkali, keď na domácej…

14 hodín ago

📺 História Mohyly M. R. Štefánika na Bradle

Mohyla M. R. Štefánika bola slávnostne odhalená na Bradle v nedeľu 23. septembra 1928. O…

22 hodín ago

Svetový deň slobody tlače: Slobodné médiá sú súčasťou demokracie

Svetový deň slobody tlače: Zachovanie slobodných, nezávislých a pluralitných médií je kľúčové pre odolné a zdravé demokracie. Ochrana…

2 dni ago

V predvečer 105. výročia smrti Štefánika prijala jeho prasynovca prezidentka

Prezidentka SR Zuzana Čaputová prijala dnes 3. mája 2024 prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra Kaňku.…

2 dni ago

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

2 dni ago