Categories: Skalica

📺 Futbalisti MFK Skalica opäť víťazne s náročným súperom

Futbalisti MFK Skalica pokračujú aj po 5. kole druhej najvyššej súťaže bez prehry a bez inkasovaného gólu z hry. Tentokrát na domácom ihrisku dokázali zdolať nebezpečné FC Košice.

MFK Skalica – FC Košice 2:0 (1:0)

Góly: 40. Hambálek, 48. Baumgartner, žlté karty: 38. Galovič, 64. Gladiš, 70. Cortes, 84. Ntuli (všetci FC Košice), 575 divákov.

MFK Skalica: Junas, Nagy, Blažek, Rudzan, Mizerák, Černek, Mášik (81. Petr), Hambálek (62. Kousal), Šebesta, Voleský (87. Vašíček), Baumgartner

FC Košice: Šemrinec – Václav (46. Su Kim), Gallovič (46. Ntuli), Pačinda, Jakúbek, Mosquera, Molvadgaard, Gladiš (67. Jung), Jonec (53. Gál), Kavka, Cortes (82. Karaš)

Na konci úvodnej 20-minútovky sa k lopte dostal Hambálek, ale jeho strelecký pokus mieril mimo tri žrde košickej brány. V 22. minúte hostia po dlhom rohu dokázali dostať loptu do siete po hlavičke Molvadgaarda, ale rozhodca Kružliak odpískal faul dánskeho futbalistu. V 25. minúte sa do sľubnej šance dostal Cortes, ale Junas pohotovo zasiahol. O dve minúty zahrozili aj Záhoráci, keď sa z uhla snažil presadiť Šebesta, ale bol z toho iba rohový kop. O dve minúty sa kanonier Skalice dostal ešte do lepšej pozície, ale tentokrát minul Šemrincovu bránu. Skalica pokračovala v závere prvej polhodiny v tlaku, ale jej hráči mierili len mimo košickú bránu. Úvodný gól prišiel v 40. minúte, keď Tomáš Hambálek využil nedôrazné odvrátenie lopty obranou Košíc a z voleja nekompromisne rozvlnil sieť. O dve minúty mohlo byť už o dva góly, keď Šebesta využil nepresnú rozohrávku hostí, posunul Baumgartnerovi, ktorý tesne minul ľavú žrď Šemrincovej brány.

Hostia spravili pred druhým polčasom dve zmeny, ale ani tie nezabránili tomu, aby sa Záhoráci presadili už po necelých troch minútach. Autor prvého gólu Hambálek výborne našiel v šestnástke Baumgartnera a ten pohotovo z prvej dostal Skalicu prízemnou strelou do dvojgólového vedenia. Skaličania mohli zasadiť hosťom definitívny úder o minútu neskôr, ale Šebestovu strelu obrana dokázala odvrátiť na rohový kop. V 56. minúte sa do šance po zaváhaní Rudzana dostali Košičania, ale vyznamenal sa Junas. V 59. minúte mal na hlave zníženie Cortes, ale vo výbornej pozícii mieril nad bránu domácich. V 69. minúte sa opäť pripomenuli hostia, ale Molvadgaardov pokus spoľahlivo zneškodnil Junas. V 73. minúte dlhý Jakúbekov aut predĺžil kapitán Košičanov Kavka, ale lopta išla iba do bočnej siete. Z protiútoku sa následne črtala šanca Skaličanov, ale Šemrinec dokázal zakročiť. V 76. minúte sa do dobrej príležitosti dostal Pačinda, ale jeho volej smeroval do stredu brány, kde bol pripravený Junas. V 78, minúte zamestnal defenzívu hostí najaktívnejší hráč Skalice Šebesta a hostia len z námahou odvrátili na autové vhadzovanie. V 85. minúte sa po rohovom kope dostal k strele Kousal, ale jeho pokus mieril vysoko nad. V 88. minúte mohli domáci pridať tretí gól, ale po prihrávke Vašíčka, ktorý bol na ihrisku necelú minútu Baumgartnerov pokus ľavačkou zlikvidoval Šemrinec. V nadstavenom čase si už Záhoráci vedenie udržali a pripísali si dôležité tri body. 

Hlasy po zápase

Jozef Kostelník, tréner MFK Skalica: „Som spokojný s víťazstvom a spôsobom akým sme vyhrali. V prvom polčase sme boli jednoznačne lepší, výkon sme korunovali gólom. Vyšiel nám vstup do druhého polčasu, keď dal gól Baumgartner a mohli sme pridať ďalšie. Dve víťazstvá so silnými súpermi berieme a sme spokojný s výsledkami a aj s tým, že sme Košice porazili na nulu.

Jozef Vukušič, tréner FC Košice: „Nie som spokojný nie len s výsledkom ale aj s predvedenou hrou. Snaha bola, boli sme veľmi dobre pripravení na Skalicu, ničím neprekvapili. Boli sme pripravení na agresívnu hru a myslím, že rozhodli osobné súboje. Nie som spokojný s dvomi prehrami. Hral i sme s mužstvami, ktoré hrajú dlhodobo druhú ligu, ale kým sa neprispôsobíme agresivitou, nemáme šancu na úspech. Ale ak kvalitu nepremeníme na góly, nemôžeme v dueloch zvíťaziť.

MFK Skalica – FC Košice 2:0 (1:0)

Futbalnet
Vlado Miček

Recent Posts

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

5 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

16 hodín ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

1 deň ago

Na Záhorácku stenu slávy pribudne meno Vladimír Sedlák

Zajtra v rámci prvomájových osláv v Senici pribudne na Záhoráckej stene slávy ďalšie ozubené koliesko. Patriť…

2 dni ago

Vyhlásené pátranie po mužovi z Moravského Svätého Jána

Polícia prosí o pomoc pri pátraní. Senickí pátrači hľadajú nezvestného, 53-ročného Jacka Švandrlíka, z okresu…

2 dni ago

AKTUÁLNE: Dopravné obmedzenie na diaľnici D2

Obmedzenie na D2: Bratislavskí dopravní policajti od ranných hodín asistujú pri udalosti v cestnej premávke, ku…

2 dni ago