Categories: Skalica

Futbalisti MFK Skalica rozhodli o víťazstve v Žiline v prvom polčase

Futbalisti MFK Skalica si pripísali dôležité tri body na ihrisku béčka MŠK Žilina, keď všetkých päť gólov padlo v prvom polčase. Skalica je tak po 7. kole II. ligy spoločne s banskou Bystricou na čele súťaže.

MŠK Žilina – MFK Skalica 2:3 (2:3)

Góly: 18. Jambor, 22. Bernát (11 m) – 9. a 45.+ Šebesta (oba z 11 m), 32. Horodník

MŠK Žilina: Teplan – Anang, Nemčík, R. Nagy, Javorček, Gono (59. Farský), Bernát (75. Holáň) V 78. minúte sa uvoľnil domáci Kaprálik, Slebodník, Rusnák (59. Goljan), Jambor (80. Leitner), Kaprálik

MFK Skalica: Junas – Nagy, Ranko (90. kollár), Nemergut, Nečas – Almaský, Hollý, Mader, Škovran (62. Straczek), Horodník – Šebesta

Žlté karty: 42. Rusnák, 45. javorček, 69. Slebodník, 78. Farský – 72. Mader, 80. Nemergut, 83. Ranko, 86. Hollý, rozhodcovia: Micheľ – Vass, Bobko, 181 divákov

Úvod stretnutia sa niesol vo svižnom tempe a ako prvá sa odmeny za aktivitu dočkala Skalica. Po faule na Šebestu v šestnástke sám faulovaný bezpečne premenil pokutový kop. Lenže radosť Záhorákov netrvala dlho. Po chybe v strede poľa sa domáci mladíci dostali do prečíslenia a ešte len 17-ročný Jambor v 18. minúte vyrovnal. O pár minút už domáci viedli, keď bol pre zmenu v šestnástke faulovaný Kaprálik a Bernát z pokutového kopu nezaváhal. Divoký prvý polčas pokračoval aj naďalej, na radosť hostí v prospech nich. Hlavnou postavou bol útočník Šebesta. Najskôr sa dokázal presadiť na hranici šestnástky, jeho strelu žilinský gólman iba vyrazil a Horodník nemal problém vrátiť loptu do opustenej brány. V nadstavenom čase kopal nagy rohový kop, po ktorom bola nariadená ďalšia jedenástka, ktorú opäť premenil Šebesta.

V druhom polčase nebezpečne pálil v 53. minúte Nečas, ale Teplan dobre zareagoval a strelu zneškodnil. V 58. minúte sa rysovala výborná strelecká príležitosť pre Bernáta, ale skalická defenzíva nebezpečenstvo odvrátila. V 63. minúte ostro pálil spoza šestnástky Anang, ale Junas bol pripravený. O dve minúty neskôr nepresne pálil Slebodník. Na opačnej strane pozornosť Teplana preveril Horodník. V 70. minúte letel ďalší Slebodníkov pokus mimo troch žrdí. V 72. minúte podnikli Skaličania rýchly protiútok, keď akciu potiahol Nemergut, Horodník z prvej vysunul striedajúceho Straczeka, ktorý ale trafil iba brankára Žiliny. V 78. minút sa uvoľnil Kaprálik, ale jeho prudký center Jambor nestihol. Záverečný nápor domácich prerušilo nešťastné zranenie Michala Ranka, ktorého nastrelil do hlavy jeden zo žilinských hráčov. Ranko musel odstúpiť a na post stopéra sa stiahol Mader. Žilina sa ešte v nadstavených štyroch minútach snažila o vyrovnanie, ale výraznejšiu šancu si už nevytvorila. Skalica tak získala tri body a dotiahla sa na vedúcu Banskú Bystricu.

Povedali po zápase

Norbert Guľa (tréner MŠK Žilina): „Vedeli sme, čo bude súper hrať. Majú to založené na dlhých loptách. Boli tam sporné veci, k čomu sa nebudem vyjadrovať. V druhom polčase sme mali jasne navrch, nemáme hráčom čo vyčítať. Mali sme na hrote dorastenca. Je otázka času, kedy výsledky urobíme. Cez polčas sme hovorili, že treba hrať rýchlejšie, že súper bude odchádzať. Chceli sme dať gól, ak by sme ho dali, zápas by sme zlomili. Pre nás je dôležité neupustiť od nášho spôsobu hry a začať získať body.

Jozef Kostelník (tréner MFK Skalica): „Zvládli sme veľmi ťažký duel na umelej tráve. Je to prvé víťazstvo Skalice za môjho pôsobenia v Žiline. V druhom polčase bolo množstvo šancí na oboch stranách, ale dokázali sme to uhrať. Prvý polčas sa striedali mužstvá vo vedení. Cez polčas sme si povedali, čo treba zlepšiť, som rád, že sme slová v kabíne dodržali a získali dôležité tri body. Ranko je otrasený ale zdá sa v poriadku. Nepozeráme sa na tabuľku, pre mňa sú jasný traja favoriti Podbrezová, Bystrica a Košice. Ja som rád, že nám to zatiaľ vychádza a držíme krok s favoritmi.

Redakcia

Recent Posts

Hádzaná: Záhoráci trojgólové vedenie neudržali

Hráči HC Záhoráci Stupava/Malacky siahali v 2. kole Ligového pohára o 5. až 8. miesto Niké Handball…

20 minút ago

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

10 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

11 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

12 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

13 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

13 hodín ago