Stupava

Stupavská hádzaná: Mladší žiaci B chcú nadviazať na úspešnú jeseň

Mladší žiaci B HC Tatran Stupava zimujú na druhom mieste tabuľky, ale to v tejto vekovej kategórii nie je to najdôležitejšie, čo prízvukuje aj tréner tohto tímu Martin Polča. Nie len o jesennej časti ale aj o tom, čo očakáva v druhej časti sezóny nám prezradil v krátkom rozhovore.

HC Tatran Stupava mladší žiaci B a ich tréner Martin Polča Autor: Lucia Obžerová

Ako hodnotíš výkony mužstva po jesennej časti hádzanárskej súťaže? Sú výsledky resp. herný prejav v súlade s vašimi očakávaniami?

  • Hodnotenie prvej polovice sezóny si zaslúži pozitívny verdikt. Výsledky, ktoré sme dosiahli, a naše aktuálne druhé miesto v tabuľke hneď za Pezinkom, sú pre mňa príjemným potvrdením našej práce. Napriek tomu si uvedomujem, že to nie je naším hlavným cieľom. Pre mňa je kľúčové poskytnúť hráčom komplexnú prípravu, zahrňujúcu osvojenie si základných herných zručností v ofenzíve aj defenzíve. Zároveň sa snažím v nich pestovať lásku k športu a motivovať ich k aktívnemu životnému štýlu. Môžem s potešením konštatovať, že v uplynulom polroku sme v týchto aspektoch dosiahli výrazný pokrok.

Čo považuješ za najväčší úspech tímu v uplynulej časti sezóny?

  • Pozorujem výrazný progres u každého hráča nášho tímu. Prichádzajú na tréningy plní nadšenia a vášne pre šport, čo ich neustále posúva dopredu a zlepšuje ich výkony s každým odohraným zápasom. V súčasnej dobe, keď sa zameriame na mládežnícky šport, jednou z najväčších výziev je prebudiť v mladých ľuďoch záujem o šport a udržať ho na živej úrovni tak, aby ich motivácia neustále rástla. Mladí ľudia dnes majú nespočetné množstvo alternatív, ako tráviť svoj voľný čas. A bohužiaľ, šport niekedy ostáva v tieni iných aktivít. Preto je našou úlohou ako trénerov motivovať ich a ukazovať im hodnotu a radosti, ktoré šport prináša.

HC Tatran Stupava mladší žiaci B Autor: Lucia Obžerová

Ako sa chystáte na druhú polovicu sezóny a aké máte ciele?

  • V nadchádzajúcej druhej polovici sezóny si kladieme za cieľ udržať nastolený rytmus a dosiahnuť ďalší rozvoj. Naše plány zahŕňajú účasť na niekoľkých atraktívnych turnajoch, medzi ktoré patrí aj nedávno prebehnutý Holešovský Ledňáček, ako aj Prague Handball Cup, ktorý sa koná počas Veľkonočných sviatkov. Tieto podujatia nám poskytnú príležitosť stretávať sa s mužstvami, s ktorými sa v našej lige bežne nestretneme, čo bude nesmierne prínosné pre náš tím.

Ako hodnotíte zapojenie a podporu rodičov vašich hráčov?

  • Chcel by som tiež vyjadriť úprimné poďakovanie rodičom za ich neustálu podporu a ochotu priskočiť na pomoc, kedykoľvek to bolo potrebné. Vaše zapojenie je neoceniteľné a výrazne prispieva k súdržnosti a úspechu nášho družstva.
Vlado Miček

Recent Posts

Slávnostná vojenská prísaha uzatvorí vjazd k Mohyle Štefánika

Súčasťou spomienkovej udalosti pri príležitosti 105. výročia úmrtia generála Milana Rastislava Štefánika bude aj slávnostná…

8 hodín ago

Cez víkend budú tradičné Kvetinové dni Kátov

Obec Kátov sa aj tento rok chystá privítať jar vo veľkom štýle. XXII. ročník Kvetinových…

11 hodín ago

Tragická nehoda motocyklistu na Záhorí

Z poslednej jazdy sa už nevráti. Dopravní policajti zo Senice vyšetrujú včerajšiu tragickú dopravnú nehodu,…

12 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Vzťah koňa a človeka, alebo aký je život s koňmi

Aký je život s koňmi? Dozvedieť sa to môžete už túto sobotu 11. mája 2024…

13 hodín ago

Myjava: Zlúčenie dvoch základných škôl pod jeden subjekt

V pondelok 29. apríla 2024 sa po druhýkrát v mesiaci stretli na mestskom úrade poslanci…

14 hodín ago

Prezidentka je na rozlúčkovej návšteve Ukrajiny

Prezidentka SR Zuzana Čaputová dnes (10.5.2024) pricestovala na rozlúčkovú návštevu Ukrajiny, pred ukončením svojho mandátu.…

14 hodín ago