Categories: Malacky

Hádzanári Strojára Malacky pokračujú v prvej lige, Turnaj generácií bude v júli

Keďže nový koronavírus zrušil aktuálnu hádzanársku sezónu, Malačania nedostali šancu zabojovať v nadstavbe o postup do extraligy.

Manažér klubu Boris Sivák potvrdil, že tím mužov bude v budúcej sezóne opäť súčasťou prvej ligy. Tú opustil tím HŠK ŠG Košice, postúpil vyššie a doplnil deviatku extraligistov. Nováčikom v budúcej sezóne prvej ligy budú Bojnice. Nový ligový ročník by mal štartovať v septembri. 

Mimoriadna situácia narušila predovšetkým športovú činnosť klubu. „Po prvý raz od korony sme trénovali spoločne až koncom apríla, dovtedy sa však každý pripravoval jednotlivo. Hráči dostávali individuálne tréningy zamerané na silu a vytrvalosť,“ podotkol B. Sivák. Kto povedie mužov v prvej lige ako hlavný tréner, je zatiaľ otázne, no klub túto pozíciu v blízkej budúcnosti čoskoro obsadí. 

Tím dorastencov bude aj naďalej figurovať v druhej lige, staršie i mladšie dorastenky Strojára Malacky si zahrajú prvú ligu. 

Hádzanárski nadšenci nebudú toto leto ukrátení o tradičný Turnaj generácií. Podujatie sa presúva z pôvodného júnového termínu na júl. 

Turnaj Generácii 2020

 

Vzhľadom na udalosti, ktoré sa diali posledné mesiace sa rozhodli organizátori o presunutie Turnaja Generácii na 18.7.2020 v Zámockom parku Malacky. 

Tento turnaj, ktorý má svoju dlhoročnú tradíciu nielen v klube, ale aj v meste Malacky sa tak dočká pokračovania a ani nepriaznivé podmienky neodradili od organizovania tejto udalosti naďalej. Táto klubová slávnosť, ktorá trvá už viac ako dve dekády nemôže chýbať ani v tomto roku.

Na turnaji si môžete pochutiť na gastronomických špecialitách, pre deti bude pripravené nafukovacie ihrisko a vo večerných hodinách príde zahrať skupina Setback. Organizátori srdečne pozývajú účastníkov turnaja, ale aj ľudí, ktorí sa chcú zabaviť pri dobrej hudbe.

Viac: FB Handball Malacky 

Tlačová správa

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

15 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

17 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

18 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago