Categories: Malacky

Hádzanári zo Stupavy a Malaciek spojili sily, vzniklo družstvo Záhoráci Stupava/Malacky

Spoločné družstvo Záhoráci Stupava/Malacky vzniklo potrebou oboch družstiev zvýšiť úroveň hádzanej v našom regióne. Snahou je, aby domáci hádzanári mali možnosť hrať najvyššiu súťaž na Záhorí. Informoval o tom novovzniknutý klub vo vyhlásení.

Každý klub – Stupava aj malacky – hral doteraz súťaž 1. ligy mužov samostatne. „S tým, že polovicu družstva tvorili mladí muži, niektorí s perspektívou a druhú polovicu tvorili starší páni, ktorí už majú svoje rodiny a nemajú motiváciu posunúť družstvo na vyššiu úroveň. Preto vznikol projekt Záhoráci Stupava/Malacky, ktorý by pozdvihol úroveň hádzanej v oboch mestách,“ informujú hádzanári.

Najvyššiu súťaž mužov by hrali muži, ktorí chcú trénovať a pracovať na sebe a 1. ligu mužov by hrali muži, ktorí už nemajú na profesionálnu hádzanú čas. „Stávalo sa nám, že muži, ktorí mali ambície hrať vyššiu ligu nám odchádzali do iných klubov, či už je to klub HKM Šaľa, HC Sporta Hlohovec alebo MHC Štart Nové Zámky. Vytvorením tohto projektu by sme chceli dosiahnuť aj to, aby sme zabezpečili odchovancom profesionálne podmienky a kvalitnú súťaž, kde budú mať možnosť na sebe viac pracovať a nemuseli by za takýmito podmienkami cestovať do iných klubov,“ vysvetľuje novovzniknutý klub vo vyhlásení.

V nedohratom súťažnom ročníku 2020/2021 v 1. lige mužov boli naše družstvá priebežne na 2. (HC Tatran Stupava) a 3. (TJ Strojár Malacky) mieste. „Pár rokov dozadu sme mali obdobný projekt s našimi dorasteneckými družstvami, kde sme dosiahli pekné výsledky, či už to bolo 2. miesto v mladších dorastencoch alebo 3. miesto v starších dorastenkách v celoslovenskom meradle,“ doplnil klub.

Ako ďalej novovzniknutý klub informuje, kluby majú bohatú členskú základňu. V Stupave je to 330 a v Malackách 173 hráčov do 23 rokov. Oba kluby už majú v mestách dlhoročnú tradíciu a patria medzi TOP športy v mestách.

V časovom horizonte troch roky by sme chceli docieliť aj to, aby sme na strednej škole v Malackách vytvorili športovú triedu, kde by chodili hráči z Malaciek aj zo Stupavy a tak by sme zabezpečili kvalitné podmienky aj pre dorastenecké družstvá,“ informuje klub zo Záhoria.

Záhoráci budú účastníkmi najvyššej hádzanárskej súťaže. „Ešte to podlieha schváleniu výkonným výborom SZH, ale pri žrebe nového ročníka, ktorý bude v stredu 23. júna v Bratislave, počítame s dvanástimi účastníkmi Niké Handball extraligy 2021/2022,“ informoval riaditeľ súťaží SZH Peter Brunovský.

Ako doplnil, pre pandémiu koronavírusu sa nemohli od jesene hrať nižšie hádzanárske súťaže a plánovaná baráž o účasť v extralige sa tiež nemohla uskutočniť, SZH umožnil uchádzať sa o extraligovú miestenku aj záujemcom z radov prvoligistov. Túto možnosť využili dvaja – HK Kúpele Bojnice a Záhoráci Stupava/Malacky, vďaka čomu bude počet extraligových účastníkov rekordný.

Redakcia

Recent Posts

📷 Poznáte studničku v Mokrom Háji? Podľa povesti má zázračné účinky

V obci Mokrý Háj v okrese Skalica sa nachádza málo známa studnička, ktorá v minulosti…

5 hodín ago

Malacky: Lezenie po vlaku skončilo pre dve osoby nešťastím

Zásah elektrickým prúdom: V piatok (26.04.2024) krátko po 19.00 hod boli policajti železničnej polície KR…

6 hodín ago

Tragédia v Rohožníku: Pomoc malo zavolať dieťa

Tragédia v Rohožníku: Operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby informuje o vyslaní ambulancie RLP a RZP…

6 hodín ago

Prvomájové cyklopotulky Záhorím

Komisia pre kultúru, šport a vzdelávanie vo Veľkých Levároch pozýva v stredu 1. mája 2024…

7 hodín ago

Aktuálne: Nález tela muža a zranení dvaja maloletí a žena v Rohožníku

Policajti bratislavskej krajskej kriminálky v súčasnosti preverujú okolnosti nálezu tela muža a zranenej ženy v…

8 hodín ago

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

10 hodín ago