Malacky

Hasiči zachraňovali situáciu na viacerých miestach Záhoria a Kopaníc

Na Záhorí či Kopaniciach mal silný vietor za následok množstvo zásahov príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) a členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí (DHZ).

Trnavský kraj

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Senici z hasičských staníc v Senici a v Kútoch zasahovali trikrát. Zasahovali aj členovia DHZ Rybky, Radošovce, Jablonica, Moravský sv. Ján, Skalica a Holíč zasahovali spolu.

Príslušníci HaZZ a členovia DHZ v Trnavskom kraji zasahovali v priebehu 11. marca 2023 od 6.00 h v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 77-krát. Išlo o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku, striech rodinných domov, prístreškov a reklamných billboardov. Celkom zasahovalo 52 príslušníkov HaZZ, 119 členov DHZ a bolo nasadených 42 ks hasičskej techniky.

Bratislavský kraj

Príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Malackách a členovia dobrovoľného hasičského zboru mesta Stupava zasahovali jedenkrát. Príslušníci HaZZ a členovia DHZ v Bratislavskom kraji zasahovali v priebehu 11. marca 2023 od 6.00 h v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 68-krát.

Celkom zasahovalo 58 príslušníkov HaZZ s 15 kusmi hasičskej techniky a 55 členov DHZ miest a obcí s 15 kusmi hasičskej techniky. Išlo o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, naklonených stromov, odtrhnutých striech z rodinných domov, uvoľnených billboardov a iných udalostí spôsobených nepriaznivým počasím.

https://www.nazahori.sk/2023/03/12/stupavski-hasici-zasahovali-pri-v-marianke-a-nasledne-v-bratislave/

Trenčiansky kraj

Príslušníci Okresného riaditeľstva HaZZ v Novom Meste nad Váhom z hasičských staníc v Novom Meste nad Váhom a v Myjave zasahovali dvakrát a členovia dobrovoľného hasičského zboru obce Červený Kameň zasahovali jedenkrát.

Príslušníci HaZZ a členovia DHZ v Trenčianskom kraji zasahovali v priebehu 11. marca 2023 od 6.00 h v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 21-krát. Išlo o odstraňovanie popadaných stromov z cestných komunikácií, naklonených stromov, ktoré ohrozovali premávku a uvoľnených plechov na strechách. Celkom zasahovalo 25 príslušníkov HaZZ, 10 členov DHZ a boli nasadené 2 ks hasičskej techniky.

Redakcia

Recent Posts

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

5 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

7 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

8 hodín ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

15 hodín ago

📷 Prvomájové retro oslavy v obci Dojč

Obec Dojč v okrese Senica sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody…

1 deň ago

Máj v Holíči: Mesiac plný podujatí a zábavy

Mesto Holíč sa v máji premení na centrum kultúry, zábavy a športu. Počas celého mesiaca…

2 dni ago