Skalica

Hematologická starostlivosť je poskytovaná v onkologickom pavilóne skalickej nemocnice

Za uplynulý týždeň Fakultná nemocnica AGEL Skalica hlási mierne zlepšenie epidemiologickej situácie a pokles covid pozitívnych pacientov aj zamestnancov. Priemerná pozitivita PCR testov je na úrovni 44,8%.  NaZahori.sk o tom informovala Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Pacienti s Covid-19

„Aktuálne poskytujeme zdravotnú starostlivosť 21 pacientom s potvrdeným koronavírusom bez nutnosti napojenia na umelú pľúcnu ventiláciu. Zo všetkých pacientov je 10 zaočkovaných troma dávkami,“ informoval riaditeľ Fakultnej nemocnice AGEL Skalica MUDr. Jakub Rybár. Mimo pracovný proces je pre covid 5 zamestnancov.

Hematologická starostlivosť v nových priestoroch

Od apríla 2022 je ambulantná starostlivosť v odbore hematológia poskytovaná v nových priestoroch. Pacienti nájdu hematologickú ambulanciu od 6. apríla v priestoroch bývalej onkologickej ambulancie  MUDr. Adriána Nečasa v budove novej onkológie za pavilónom verejnej lekárne a pôrodnice. Pacienti sa na vyšetrenie objednávajú štandardným spôsobom cez rezervačný systém nemocnice, a to online (www.rezervacie.agel.sk), prostredníctvo klientského centra telefonicky (034 69 69 206, -207) alebo osobne. Telefonický kontakt na ambulanciu je 034 69 69 405.

Transfúziologické pracovisko v pôvodných priestoroch

Transfuziologické pracovisko ostáva v pôvodných priestoroch v pavilóne biochémie a odbery darcov krvi sa realizujú bez zmeny. „Aktuálne sme v situácii, kedy by sme potrebovali podporiť záujem o darovanie krvi. Najväčší nedostatok evidujeme v zásobách krvných skupín A Rh negatív a 0 Rh negatív. Týmto vyzývame darcov aj iných krvných skupín, aby sa prihlásili na odber. Kontakt pre prihlasovanie darcov je 034 69 69 105,“ uviedla vedúca lekárka Transfuziologického oddelenia MUDr. Ľubica Zelenková.

Fakultná nemocnica AGEL Skalica

Ag test 7,99 eura a PCR 44,90 eura

V mobilnom odberovom mieste covid-19 sa minulý týždeň vykonalo 551 PCR testov a pozitívne potvrdených bolo 247. Otváracie hodiny MOM zostávajú rovnaké, testuje sa v pracovné dni od 7.00 do 11.00 hod. Antigénové testovanie sa realizuje za úhradu 7,99 eura, cena PCR testu 44,90 eura.

Očkovanie proti Covid-19

Vakcinačné centrum navštívilo v týždni od 28. marca 32 osôb. Cca 85% vakcinácie tvorili 3 dávky vakcíny. Naďalej sa očkujú registrované aj neregistrované osoby vakcínou od Pfizer/BioNTech v pondelok od 7.30 do 10.00 hod.

Tlačová správa

Recent Posts

Oprava mostov medzi Lábom a Zohorom aj na Pezinskej Babe

Správca župných komunikácií II. a III. triedy v Bratislavskom samosprávnom kraji (BSK) kraji na základe vykonanej diagnostiky…

16 minút ago

Na Záhorí nehoda mladíkov, úradovať mal alkohol, jeden je v kritickom stave

Dopravní policajti dnes 3.5.2024, v skorých ranných hodinách, riešili dopravnú nehodu medzi obcami v okrese…

2 hodiny ago

Košariská-Brezová: Prezidentka prijme prasynovca Štefánika

Prezidentka Zuzana Čaputová prijme v piatok 3. mája 2024 predpoludním prasynovca Milana Rastislava Štefánika Petra…

21 hodín ago

📷 Na Záhorí je nové zariadenie podporovaného bývania

Koncom apríla Bratislavský samosprávny kraj (BSK) rozšíril ponuku sociálnych služieb. Otvoril totiž nové zariadenie podporovaného…

23 hodín ago

📷 📺 Skalická nemocnica má nový špičkový mamograf

Mamografické vyšetrenie je v súčasnosti jediná metóda, vďaka ktorej je možné zachytiť už včasné štádium…

1 deň ago

Záhorácka Veterán Rallye a Svätodušný jarmok v Petrovej Vsi

Obec Petrova Ves sa aj tento rok stane dejiskom obľúbenej Záhoráckej Veterán Rallye a Svätodušného…

1 deň ago