Categories: Senica

HK 91 Senica nestačila na Dolný Kubín, v sobotu sa na zimáku predstaví Stümpel

V Dolnom Kubíne nestačili hokejisti HK 91 Senica na domácich a podľahli im 1:5. Chuť si budú môcť napraviť už 1. decembra, kedy privítajú Nitru na čele s Jozefom Stümpelom.

Hviezda Dolný Kubín – HK 91 Senica 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Góly: 2. Záň, 12. R. Budaj, 31. Polerecký, 35. J. Michalica, 36. Hricko ts – 34. T. Pavlík, / Štefanka, Jurica, /

 Vylúčení: 4:4 na 2 minúty ,P. Michalica 5 + DKZ, Bukna 10,minút,/ obaja DK /, presilovky: 0:0, oslabenia 2:0, strely: 33:24

 Rozhodovali: Lesay, – Znak, Kubala, – 249 divákov.

 HK 91: Barčák /od 36. min. Línek/ – Záviš, R. Záhumenský, E. Štefanka, Jurica, Štefka, Leskovský, – Heleši, Konečný, O. Čagan, – L. Dolinajec, T. Pavlík, Michael Daniel, – Mário Daniel, B. Duffek,

Jediné tri body, ktoré má Senica v súťaži, získala doma v 5. kole víťazstvom práve s Dolným Kubínom 5:3.Preto domáci chceli odčiniť prehru a začali útočne. Už v druhej minúte Záň prekonal Barčáka , domáci viedli 1:0. To posadilo D. Kubín na koňa , ktorý bol strelecky aktívnejší v tejto časti hry, v 12. minúte Budaj pridal druhý gól.

Druhá časť mala zaujímavý priebeh. V 29. minúte mala Senica výhodu 5. – minútovej presilovej hry, keď bol vylúčený P. Michalica. D.Kubín vo vlastnom oslabení Polereckým dal tretí gól a získal rozhodujúci náskok. Tomáš Pavlík síce prekonal po prvý raz domáceho Dzurošku, ale to bolo zo strany Záhorákov všetko, 3:1. Senica v 35. minúte opäť mala výhodu početnej prevahy o jedného hráča a znovu pri vlastnej presilovke inkasovala, J. Michalica, 4:1. V 36. minúte obranca hostí Štefka vo výhodnej pozícii podrazil domáceho útočníka. Trestné strieľanie premenil Hricko, 5:1 a bolo vymaľované.

Po tomto góle odišiel z bránky Senice Barčák, ktorého nahradil Línek a ten už neinkasoval žiaden gól, nakoľko posledná tretina skončila bez gólov. Hostia mali možnosť skorigovať výsledok, ale nevyužili presilové hry. Tak pomaly ale iste sa Senici Plavy-off vzďaľuje, tam postupuje prvých osem mužstiev.

Povedali po zápase:

Jozef Lukáč vedúci mužstva: “Po faule na Michala Leskovského sme dostali výhodu 5 – minútovej presilovky. Žiaľ namiesto streľby sme si 4. minúty nahrávali u súpera v jeho tretine, ktorý nám vypichol puk a inkasovali sme. Na margo tohoto zápasu objektívne treba uznať, že sme boli v tomto stretnutí slabším mužstvom a domáci zvíťazili zaslúžene.

Martin Ondrovič, tréner HK 91: “Nezachytili sme začiatok zápasu, súper nás jednoznačne prehral. Za stavu 0:3 sme dali gól, to nám povzbudilo, no žiaľ sme inkasovali dva ďalšie a bolo po zápase. V tretej časti sa už len dohrávalo.

Program: 1.12.2018 /sobota/ SENICA – HC NITRA o 18,00 hod.

Redakcia

Recent Posts

Ekocentrum Stupava: Atraktívny májový program

Aj v máji pripravilo Ekocentrum Stupava atraktívny program, naplno sa už rozbehnú aj výpravy do…

2 hodiny ago

Vrtuľníková záchranka dnes večer zasahovala v Malackách

Záchranársky vrtuľník z Bratislavy bol v piatok (26.4.2024) večer vyslaný na Záhorie do Malaciek na…

10 hodín ago

Cez víkend čaká vodičov obmedzenie na D2 v smere od Záhoria

Polícia Slovenskej republiky vydala upozornenie pre vodičov na víkend ohľadom dopravného obmedzenia na diaľnici D2.…

11 hodín ago

Tajomstvo 300-ročnej lipy: Svedok histórie obce Smrdáky

V malebnej kúpeľnej obci Smrdáky na Záhorí, známej svojimi liečivými prameňmi, stojí výnimočný prírodný pamätník…

16 hodín ago

Stretnutie s históriou: Zaujímavé príbehy Záhorákov v Amerike

Cyklus Stretnutie s históriou v Malackách pokračuje v máji prednáškou na tému Zaujímavé príbehy Záhorákov…

17 hodín ago

Aktuálne: Zrážka osobákov na Záhorí uzavrela úsek cesty

Aktuálne nehoda na Záhorí: Zrážka vozidiel na hlavnom ťahu od Holíča na Senicu uzavrela úsek…

18 hodín ago